Tunnistatko nettihuijarin?

Internet on mahdollistanut huijareiden levittäytymisen yhä syvemmälle arkielämäämme. Huijaus voi tapahtua vain yhdellä hiiren napsautuksella.

Internetihastumiset ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosien aikana, mutta aivan yhtä montaa tarinaa ei tunneta suhteiden onnistumisesta.

Moniin internethuijauksiin liittyvät raha ja luottamus, kun taas toiset huijaukset voivat olla fyysisesti vaarallisia. Huijareilla on silti olemassa joitakin motiivista riippumattomia, yhteisiä ja selkeitä piirteitä.

Haaveissa rikastuminen?

Jos saat sähköpostia ulkomailta, saatat olla huijarin kohteena. Monesti apua saatetaan pyytää vaikkapa olemattoman voiton atai muun rahatalletuksen lunastamiseen. Rahat saisi muka korkojen kera takaisin, mutta todellisuudessa huijari katoaa sen sileän tien, eikä mitään voittoa tai rahoja ole koskaan ollutkaan.

Suojaa itsesi: Jos saat sähköposteja tuntemattomalta henkilöltä ulkomailta, välttele viestejä äläkä vastaa niihin.

Rakkaus ei leimahda ensinaputuksella

Jos äskettäin internetissä tapaamasi henkilö alkaa lähetellä sinulle rakkausviestejä hyvin varhaisessa vaiheessa, kannattaa muistaa että tasapainoiset ja tarkoituksenmukaista suhdetta hakevat ihmiset eivät vuodata rakkauttaan niin aikaisin

Ennen kuin tapaat ihastuksesi oikeasti, et voi todellakaan tietää, mitä mieltä olette todella toisistanne. Tunteenne perustuvat fantasiaan, eivät todellisuuteen. Siis, jos hän ei tunne sinua, ei hän myöskään voi olla rakastunut sinuun.

Suojaa itsesi: Jos saat rakkaudentunnustuksen ennen livetapaamista, kerro ihastuksellesi, että hän etenee liian nopeasti. Usein tilan pyytäminen karkottaa todellisen huijarin uuden uhrinsa pariin.

Sympatiapisteiden keruu on huijausta

Petturimiehet tai -naiset osaavat kertoa nyyhkytarinoita. Ennen kuin olette edes todellisessa suhteessa, kuulet heidän sairaista lapsistaan, äidistään ja heidän omista terveysongelmistaan.

Vaikka jokaisella meistä on suruja, huijari pelaa puhtaasti sympatiapisteilläsi. Ja saattaa yrittää kalastella tarinoidensa avulla rahallista avustusta.

Varo myös näitä asioita

Internetissä tapahtuu myös verkkourkintaa ja identiteettivarkauksia. Älä avaa tuntemattomia sähköposteja. Tunne lähettäjä, äläkä koskaan luovuta henkilökohtaisia tietojasi, kuten luottokortin numeroa tai sosiaaliturvatunnustasi, eteenpäin.

Sweetheart scam eli kullanmuruhuijaus on yksi ikävimmistä ja tuhoisimmista huijauksista. Uhri ei pelkästään menetä rahojaan, autoaan, omaisuuttaan, liiketoimintaansa ja jää velkoihin, vaan hän usein kärsii myös psyykkisesti ja tunteellisesti.

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja