Tunnistatko nämä allergisoivat ja myrkylliset joulukukat?

Monet joulukukat ja - kasvit voivat aiheuttaa yskää, hengenahdistusta, silmien ja nenän vuotamista, vaikka niille ei olisikaan allerginen.

Toiset kukat taas ovat myrkyllisiä, eikä niitä kannata siksi ryhtyä maistelemaan. Jopa maljakkovedessä saattaa olla myrkyllisen kukan liuenneita myrkkyjä.

Myrkkyoireet ovat usein lieviä ja aiheuttavat vain vatsakipuja ja ripulia ja ne on hoidettavissa lääkehiilellä.

Hyasintti

Hyasintin voimakas tuoksu käy monen nenään, vaikka sille ei olisikaan allerginen. Sininen väri tuoksuu kaikkein voimakkaimmin, valkoinen miedoimmin. Jos hyasintin tuoksu käy ylivoimaiseksi, voi sen siirtää ulos. Hyasintti pitää viileästä ja kestää pikkupakkastakin. Hyasintin sipuli on syötynä myrkyllinen.

Jouluruusu

Jouluruusua on käytetty ennen vanhaan lääkeyrttinä hermo - ja mielisairauksien hoitoon. Sen juuret ovat erityisen myrkyllisiä.

Joulutähti

Jalostuksen myötä aikaisemmin joulutähden myrkyllisenä pidetty valkoinen maitiasneste ei ole enää niin polttavaa kuin aikaisemmin. Siitä voi saada enää vain lievää ihottumaa.

Kielo

Muualla Euroopassa joulukukkana pidetty kielo on hyvin myrkyllinen. Se voi aiheuttaa syötynä myrkytysoireita.

Kuusi

Joulukuusessa oleva pöly, itiöt ja home voivat aiheuttaa allergiaoireita. Varmin tapa välttää allergiaoireita on sijoittaa kuusi pihalle tai parvekkeelle.

Tulppaanit

Tulppaanit harvemmin aiheuttavat allergiaoireita, mutta niissäkin on eroja. Kerrotut tulppaanit tuoksuvat voimakkaammin kuin yksinkertaiset.

Joulutähti on joulun suosikki 1:51

Lue myös:

    Uusimmat