Tunnista oma vartalomallisi: Näin opit korostamaan muotojasi

Tunnistamalla oman vartalomallinsa jokainen nainen voi oppia pukeutumaan niin, että oman vartalon parhaimmat puolet korostuvat entisestään. Poimi pukeutumisneuvojamestarin vinkit siihen, kuinka oman vartalomallin voi tunnistaa – ja kuinka siitä voi ottaa kaiken ilon irti!

Esikoiskirjaansa esikoiskirjaa pukeutumisesta ja vartalomalleista työstävä pukeutumisneuvojamestari Kikka Seppä uskoo, että selvittämällä oman vartalomallinsa naiset voivat oppia nauttimaan pukeutumisesta entistä enemmän.

– Tärkeintä on se, että jokainen viihtyy omissa vaatteissaan, Seppä muistuttaa.

Perinteiset vartalomallit Y, X, H ja A voi tunnistaa helposti peilin edessä – tärkeää on seurata oman kehon linjoja alusvaatteissa tai vaatteissa, jotka ovat hyvin tyköistuvat. Jos oma vartalo on erityisen runsas, on oma vartalomalli O – joka kätkee aina jonkin perinteisistä vartalomalleista. Kun oma vartalomalli on selvinnyt, voi pukeutumisessa pyrkiä tuomaan oman vartalon parhaita puolia esiin.

– Ohjeet on tarkoitettu sovellettaviksi oman tyylin ja omien mieltymysten mukaan. Parhaimmillaan vinkit voivat olla suurena apuna sen oman tyylin löytämisessä, Seppä toteaa.

Astu kokovartalopeilin eteen ja selvitä vartalomallisi:

On hyvä pitää mielessä myös se, että hyvin harva nainen on täydellinen esimerkki mistään vartalomallista: toisilla vartalon mittasuhteet poikkeavat toisistaan enemmän kuin toisilla. Tämä tarkoittaa sitä, että jotkut edustavat hyvinkin selkeästi tiettyä vartalomallia samalla kun toisten vartalot muistuttavat tiettyä vartalomallia vain lievästi.

Y-vartalo – Peiliin katsoessa takapuoli on selvästi kapeampi kuin hartiat. Y-vartaloisella on usein kapea lantio ja hoikat jalat suhteessa ylävartaloon.

X-vartalo – Tiimalasivartalon eli X-vartalon tunnistaa usein helpoimmin siitä, että vyötärö erottuu peilistä katsoessa selvästi. X-vartaloisen hartialinja ja lantio ovat tavallisimmin liki samassa linjassa.

H-vartalo – Peiliin katsoessa vyötärö ei erotu selkeästi, ja koko vartalo on liki samassa linjassa. Ylä- tai alavartalo ei ole toistaan juurikaan kapeampi tai leveämpi.

A-vartalo – Kun lantio on hartioita leveämpi, on kyse A-vartalosta. A-vartaloisen ylävartalo on usein kapeampi kuin lantionseutu ja alavartalo.

O-vartalo – Jos vartalo on runsas, eikä vyötärö erotu, on kysymys O-vartalosta.

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat