Mainos

Tunnettu asianajaja syytteessä salakatselusta – ”Kamera liittyi turvallisuusseikkoihin”

Salakatselusta syytetty asianajaja kertoo MTV:lle hankkineensa kameravalvonnan asuntoonsa turvallisuussyistä. Hän kertoo, ettei ole itse katsonut kameraan tallentuneita kuvia.

Alivuokralaisen mukaan asianajajan omistamaan asuntoon asennettu kamera olisi lähettänyt reaaliaikaista kuvaa asianajajan matkapuhelimeen. Kamera kuvasi olohuoneessa muun muassa vessan ja kylpyhuoneen ovia.  Asianajaja oli alivuokralaisen väitteen mukaan asentanut valvontakameran olohuoneeseen kertomatta siitä samassa asunnossa asuvalle alivuokralaiselleen. Asiasta kertoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Syytteen asianajajaa vastaa on nostanut kihlakunnansyyttäjä Anja-Riitta Rinkinen. MTV Uutiset ei tavoittanut Rinkistä kommentoimaan syytettä, jonka sisältö ei ole vielä julkinen.

”Olin huolimaton”

Asianajaja kertoo nyt MTV:lle kiistävänsä syytteet. Hänen mukaansa turvallisuusalan yritys oli asentanut kamerat hänen asuntoonsa ja toimistolleen samaan aikaan. Kameroiden hankkiminen liittyi turvallisuusseikkoihin, sillä hän työskentelee asianajajana vakavissa rikosasioissa ja toimii yhteiskunnallisissa tehtävissä.

– Mitään makuuhuonetta ei ole kuvattu, ja olisi absurdia, että kyseisen vuokralaisen elämä muutoinkaan olisi ollut kiinnostuksen kohteena, hän painottaa. 

Asianajaja kertoo maininneensa kameroista vuokralaiselle etukäteen ja vielä sähköpostilla asentamisen jälkeen, sillä vuokralainen oli poissa kameroita kiinnitettäessä. Kun vuokralainen saapui takaisin, tämä käski ottaa kamerat seinästä, minkä asianajaja teki.

Asianajaja huomauttaa, että poliisilla on ollut koko ajan mahdollisuus tarkistaa, että nauhoitus ei ole ollut miltään osin lain vastaista.

– Olin huolimaton, kun en ottanut kirjallista sopimusta asiasta, hän harmittelee.

Hän kertoo, ettei kamera lähettänyt kuvaa hänen kännykkäänsä, vaan kuvat tallentuivat laitteeseen. Hän kertoo, ettei ole edes nähnyt turvakameran kuvaamaa tallennetta.

”Liittyy häätöprosessiin”

Asianajajan mukaan tapaus liittyy häätöprosessiin, jossa vuokralainen ei suostunut muuttamaan pois. Rikosilmoitus salakatselusta nostettiin hänen mukaansa vasta tämän jälkeen.

Asianajaja kertoo MTV:lle yllättyneensä syytteestä.

– Alun perin ajattelin, että asia jää poliisitutkintaan, kun poliisi katsoo nauhat. Niitä ei kuitenkaan koskaan tarkastettu pyynnöistäni huolimatta.

Asia meni syyteharkintaan viime kesänä. Juttua käsitellään oikeudessa näillä näkymin syksyllä.

JUTTUA TÄYDENNETTY: Helsingin käräjäoikeus totesi ratkaisussaan asianajajan syyttömäksi. Häntä epäiltiin alivuokralaisensa salakatselusta ja -kuuntelusta.

Asianajaja kiisti syytteet sillä perusteella, että hän kertoi saaneensa suullisen suostumuksen turvakameran asentamiseen. Hän kertoi asentaneensa kameran, koska häntä oli uhkailtu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.