Tunnelmaa ja lämpöä – tämän hetken trendikohteet sijaitsevat saarilla

Etsitkö vinkkejä Matkamessuille? Viikonloppuna järjestettävien messujen aikana kannattaa pitää silmällä erityisesti seuraavia nousevia trendikohteita.

Etenkin tunnelmalliset ja lämpimät saarikohteet, kuten Puerto Ricon San Juan, Kreikan Rodos ja Chania, sekä Indonesian Jakarta, ovat herättäneet huomattavasti mielenkiintoa viime vuoden aikana. Matkahakukone Momondo listasi suomalaisten mielestä tämän hetken kuumimmat matkakohteet.

Menneen vuoden aikana erityisesti lämpimät rantakohteet saarilla eripuolilla maapalloa ovat nostaneet suosiotaan. Aiempiin vuosiin verrattuna moni uusi ja jännittävä kohde on nostanut profiiliaan suomalaisten kesken, mutta myös perinteiset ja ihastuttavan retrohenkiset kohteet kuten Kreikan saaret ovat nousseet jälleen kerran suosioon.

– Yksi syy etenkin rentouttavien rantakohteiden suosion nousuun voi olla se, että viime kesä oli verrattain kolea. Lisäksi monia trendikohteista yhdistää se, että ne ovat vielä hieman vähemmän tunnettuja ja koettuja, eli uutuus selkeästi kiehtoo suomalaisia, selittää Momondon Suomen maajohtaja Minttu Oramaa.

– On myös mielenkiintoista nähdä että esimerkiksi Gazipasan suosio on noussut, kun taas Antalyan, eli Alanyan lähimmän lentokentän suosio on laskenut.

Vuodesta 2014 vuoteen 2015 eniten suosiotaan ovat kasvattaneet nämä suosikkikohteet (suluissa kasvun määrä):

1.San Juan, Puerto Rico (168 %)
2.Rodos, Kreikka (112 %)
3.Jakarta, Indonesia (64 %)
4.Gazipasa, Turkki (48 %)
5.Catania, Italia (47 %)
6.Dubai, Arabiemiirikunnat (45 %)
7.Marrakech, Marokko (45 %)
8.Chania, Kreikka (45 %)
9.Burgas, Bulgaria (45 %)
10.Napoli, Italia (44 %)

Alkuvuoden 2016 suosituimmat kohteet entistä kauempana

Kun vuonna 2015 suomalaisten suosituimmat kohteet keskittyivät pääosin Eurooppaan, alkuvuoden 2016 suosituimpien listalle on nousemassa yhä useampi kaukokohde. Ykköskohde Bangkokin lisäksi myös Phuket on noussut suomalaisten haetuimpien kohteiden listalle. Yhdysvalloista kiinnostaa New Yorkin ohella myös vauhdikas ja lämmin Miami. Myös hohdokas Dubai on noussut kymmenen haetuimman kohteen joukkoon.

– Ennakkotietojemme mukaan moni jo aiemmin suosiossa ollut kohde kuuluu edelleen haetuimpiin kohteisiin vuonna 2016. Esimerkiksi Malaga, Lontoo, Barcelona ja Berliini ovat klassisina lomakohteina säilyttäneet suosionsa, Oramaa jatkaa.

– Tänä vuonna suomalaiset hakevat kuitenkin myös entistä enemmän uusia kokemuksia, ja kymmenen haetuimman kohteen listalla on jopa neljä täysin uutta kohdetta.

Alkuvuoden 2016 haetuimmat kohteet (suluissa sijoitus koko vuoden 2015 haetuimmissa kohteissa):

1.Bangkok, Thaimaa (4.)
2.Malaga, Espanja (1.)
3.New York, USA (7.)
4.Phuket, Thaimaa (uusi)
5.Miami, USA (uusi)
6.Dubai, Arabiemiirikunnat (uusi)
7.Las Palmas, Espanja (uusi)
8.Lontoo, Iso-Britannia (3.)
9.Barcelona, Espanja (2.)
10.Berliini, Saksa (5.)

Matkahakujen kasvu on laskettu vertaamalla vuoden 2014 ja 2015 hakuja 150 suosituimman kohteen kesken. Prosenttiluvuissa on otettu huomioon Momondon kasvu Suomen markkinoilla. Vuoden 2016 suosituimpien kohteiden tiedot perustuvat Momondo.fi:n kautta 1.1.2016–3.1.2016 ajalla haettuihin lentoihin, joiden matkustusajankohta on 1.1.2016–31.12.2016 välillä. 

Lähde: Momondo

Lue myös:

    Uusimmat