Tunkeutuivatko muurahaiset kotiisi? Näin pääset niistä eroon

Muurahaiset pääsevät sisätiloihin mitä pienimpiä kulkuväyliä pitkin. Ongelma voi kasvaa suureksikin, jos ne rakentavat pesän talon perustuksiin.

Muurahaislajikkeita ja -ongelmia on paljon erilaisia, joten niitä vastaan on kehitetty myös erilaisia ratkaisuja. Torjunta on kuitenkin parasta aloittaa ennaltaehkäisystä.

Muurahaiset ovat ruoan perässä, joten siivoaminen on ennaltaehkäisyn ensimmäinen askel. Imuroi ja pyyhi pöydät ja lattiat säännöllisesti. Pidä ruokatavarat tiiviisti suljetuissa astioissa ja ruokaöljyt ja rasvat jääkaapissa. Kuivaa pesualtaat käyttöjen välillä ja huuhtele kierrätykseen ja jätteeseen menevät pakkaukset huolella.

Tuhoa pesä – ongelma poistuu

Jos tiedät, missä muurahaisten pesä sijaitsee, tuhoa se. Avaa pesä esimerkiksi lapiolla, kaada sinne muurahaissirotetta ja sulje pesä. Jos muurahaiset pyrkivät taloon, voit ripotella sirotetta myös kivijalkaan ja muurahaisten kulkureiteille. Pidä huoli, että lapset ja eläimet eivät pääse sirotteeseen käsiksi, sillä kyseessä on vahva myrkky.

Suolaa voi käyttää samaan tapaan muurahaisten kulkureiteillä, mutta suolan ongelma on se, että muurahaiset löytävät ennen pitkää uusia liikkumisreittejä. Suola toimii karkotteena, ei myrkkynä.

Syötit auttavat, kun pesä on piilossa

Jos pesä on hankalassa paikassa, voit turvautua muurahaissyötteihin tai houkutinaineita sisältäviin nesteisiin. Ne toimivat siten, että muurahaiset hakeutuvat aineen luo, syövät sitä ja kuljettavat sitä pesään ruokkiakseen kuningatarta, koiraita ja toukkia. Näin pesä tuhoutuu muurahaisten oman toiminnan tuloksena.

Jos muurahaiset eivät tartu syöttiin, siivoa niiden normaalit ravinnonlähteet pois. Jos saatavilla on herkkuja, syötit eivät kiinnosta. Syötit tulee asettaa tarkalleen muurahaisten kulkureiteille ja niitä voi olla useitakin samassa tilassa.

Jos myrkyt eivät tunnu tuottavan tulosta, kyseessä voi olla useampi yhdyskunta. Viimeinen oljenkorsi on turvautua tuholaistorjujaan, jolla on käytössään vielä järeämmät keinot.

Lue myös:

    Uusimmat