Tummaihoinen mies joutui pidätetyksi lähes viikon ajaksi Yhdysvalloissa – oikea kohde samanniminen valkoinen mies

Ex-poliisi sai George Floydin surmasta 22,5 vuoden vankeustuomion – presidentti Bidenin mukaan tuomio on sopiva 2:26
Katso arkistovideo: Ex-poliisi sai George Floydin surmasta 22,5 vuoden vankeustuomion – presidentti Bidenin mukaan tuomio oli sopiva.

Tummaihoinen mies vietti kuusi päivää vankilassa poliisin sekoitettua hänet samannimiseen epäiltyyn. Asiasta uutisoi BBC.

Shane Lee Brown, 25, pidätettiin tammikuussa vuonna 2020 liikennepysäkillä, koska hän ei näyttänyt ajokorttiaan.

Las Vegasin poliisi löysi pidätysmääräyksen hänen nimissään. Todellisuudessa määräys koski Shane Neal Brownia, keski-ikäistä valkoista parrakasta miestä.

Oikeudenkäynnissä kerrottiin, että Hendersonin kaupungissa töissä olleet poliisit luulivat Brownia väärin Shane Neal Browniksi. Oikea Brown, 51-vuotias, tuomittiin ensimmäisen kerran rikoksesta jo vuonna 1994, kertovat yhdysvaltalaismediat. Tällöin nuorempi Brown ei ollut vielä edes syntynyt.

– Laittoman pidätyksensä aikana Shane Lee Brown selitti toistuvasti lukuisille tuntemattomille Hendersonin poliiseille ja valvojille, ettei hän ollut 49-vuotias valkoinen Shane Brown, joka oli määräyksen kohteena, oikeusjutussa kerrotaan.

Shane Lee Brown vapautettiin lopulta lähes viikko pidätyksen jälkeen.

Las Vegasin poliisi havaitsi kahdeksan päivää vapautumisen jälkeen, että oikea Shane Neal Brown oli pidätetty San Bernardinon piirikunnassa Kaliforniassa.

On epäselvää, oliko hän vangittuna jo nuoremman miehen pidätyshetkellä.

Pidätetyllä oli ajokortti jäädytettynä

Hendersonin kaupungin tiedottaja kertoi NBC Newsille maanantaina, että nuorempi mies pidätettiin oikein, sillä hänellä oli ajokielto. Lisäksi häntä syytettiin oikeuden halveksumisesta ja sakon maksamatta jättämisestä kaupungille.

– Herra Brown myönsi pidätyksen tehneille virkamiehille, että hän tiesi ajokorttinsa olevan jäädytettynä ja että hänelle oli liikennerikkomuksia Hendersonin alueella, sanoi tiedottaja Kathleen Richards.

Richards huomautti, että Brown ei ole esittänyt ”kaikkia tosiseikkoja ja olosuhteita hänen laillisen ja asianmukaisen pidätyksen takana”.

25-vuotiasta Brown hakee kohtelustaan nyt vahingonkorvauksia. Brown vaatii noin 442 700 euroa korvauksia

Lue myös:

    Uusimmat