Mainos

Tullissa kiistaa entisen turvallisuuspäällikön työajasta – antoi virheellistä tietoa ja käytti työaikaansa opiskeluun

Tullissa käydään kiistaa entisen turvallisuuspäällikön Sami Hyytiäisen työajan käytöstä. Ylijohtaja Jarkko Saksa kertoo STT:lle, että jatkotoimenpiteiden harkinta on edelleen kesken. Tulli ei ole toistaiseksi tehnyt asiasta rikosilmoitusta.

Tullin mukaan Hyytiäinen antoi menoistaan virheellistä tietoa ja käytti työaikaansa opintojensa loppuun saattamiseen. Hyytiäinen sanoo vastineessaan suorittaneensa työn ohessa tehdyt opinnot omalla ajallaan.

Asia nousi julkisuuteen tänään, kun Helsingin Sanomat uutisoi, että Tullin sisäisen selvityksen mukaan Hyytiäisellä oli yli 900 tuntia kyseenalaisia poissaoloja vuosina 2015 ja 2016.

STT:n haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan Tulli katsoo, että Hyytiäinen on liukuvan työajan piirissä virastotyöaikaa noudattava virkamies. Vastineessaan Hyytiäinen katsoo kuuluvansa johtavassa asemassa oleviin virkamiehiin, joihin ei sovelleta työaikalakia.

Huhtikuussa Hyytiäiselle annettiin kuulemisilmoitus irtisanomisesta. Kun kuuleminen toukokuun alussa päättyi, Hyytiäinen irtisanoutui oma-aloitteisesti.

Tullissa on ollut pitkä sisäisten riitojen ja epäselvyyksien kierre, joka on liittynyt muun muassa pääjohtaja Antti Hartikaiseen. Turvallisuuspäällikkö Hyytiäinen toimi Hartikaisen nimeämänä Tullin johtoryhmän sihteerinä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.