Mainos

HS: Tullissa paljastui väärinkäyttötapaus – turvallisuuspäällikkö satoja tunteja perusteetta pois työpaikalta

Tullissa on paljastunut väärinkäyttöepäily, jossa Tullin turvallisuuspäälliköllä on paljon kyseenalaisia poissaoloja työpaikaltaan, kertoo Helsingin Sanomat.

Helsingin Sanomien mukaan turvallisuuspäällikkö oli vuosien 2015 ja 2016 aikana poissa työpaikaltaan perusteettomasti yhteensä 914 tuntia, joka vastaa noin kuuden kuukauden työaikaa. Tullin hallinto-osasto kiinnostui poissaoloista, koska niitä oli niin paljon. Tulli on laskenut, että poissaolot vastaisivat noin 33 000 euron palkkaa.

Helsingin Sanomien mukaan turvallisuuspäällikkö vetosi poissaoloissa erilaisiin kokouksiin ja tapaamisiin, joissa ei tosiasiassa ollut kuitenkaan läsnä. Lehden mukaan turvallisuuspäällikkö saattoi sen sijaan olla Aalto-yliopistossa suorittamassa loppuun diplomi-insinöörin tutkintoaan.

Tulli irtisanoi turvallisuuspäällikkönsä keväällä. Kuulemisessa turvallisuuspäällikkö kertoi Helsingin Sanomien mukaan pitävänsä irtisanomistaan mahdollisesti laittomana. Turvallisuuspäällikkö irtisanoi itsensä lopulta itse, eikä kommentoi asiaa tarkemmin lehdelle.  

Helsingin Sanomien haastattelemien oikeustieteilijöiden, Turun yliopiston työoikeuden professori Seppo Koskinen ja rikos- ja prosessioikeuden emeritusprofessori Pekka Viljanen ovat sitä mieltä lehdessä, että asia pitäisi tutkia.

– Jos työnantajan näkemys pitää paikkansa, on selvää, että potkut on annettava. Kun hän on jättänyt virkatehtäviään hoitamatta ja sen lisäksi myös erehdyttänyt työnantajaa, tapauksessa on selviä viitteitä virkarikoksesta ja mahdollisesta petoksesta, jopa törkeästä”, Viljanen sanoo lehdelle ja toteaa, että asia olisi syytä saattaa poliisin tutkittavaksi.

Tullin mukaan päätöksiä jatkotoimista ei ole vielä tehty. Helsingin Sanomien mukaan tämä tuore väärinkäyttötapaus tuo jälleen esiin kysymyksiä Tullin johtamisesta. Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen on saanut valtiovarainministeriöltä kahden vuoden aikana kaksi huomautusta sopimattomasta käyttäytymisestä. Lisäksi eduskunnan apulaisoikeusasiamies katsoi viime keväänä, että pääjohtaja Hartikainen toimi vastoin hallintolakia.

Tulli toimii valtiovarainministeriön alaisuudessa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.