Mainos

Tullin johtoon haki 17 ihmistä – joukossa myös virkavelvollisuuden rikkomisesta tuomittu nykyinen pääjohtaja

Tullin uudeksi pääjohtajaksi on hakenut 17 ihmistä. Hakijoiden joukossa on myös Tullin nykyinen pääjohtaja Antti Hartikainen.

Paikkaa hakevat myös Tullin valvontaosaston päällikkö Sami Rakshit, keskusrikospoliisin päällikkö Tero Kurenmaa ja Valtiokonttorin pääjohtaja Timo Laitinen.

Hartikainen tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa toukokuussa virkavelvollisuuden rikkomisesta kymmeneen päiväsakkoon, joista koitui maksettavaa 950 euroa. Virkarikosjuttua käsitellään seuraavaksi hovioikeudessa.

Hartikainen sai tuomion, koska ei poistunut marraskuussa 2015 Tullin johtoryhmän kokouksesta, jossa käsiteltiin alkoholin maahantuonnin valvontaoperaation jatkamista. Operaation jatkamisesta saattoi olla käräjäoikeuden mukaan hyötyä Hartikaisen vaimolle, joka sai jatkoa määräaikaiselle virkasuhteelleen.

Hartikainen jatkoi tehtävässään tuomiosta huolimatta

Toukokuussa valtiovarainministeriö päätti, että tuomiosta huolimatta Hartikainen saa jatkaa tehtävissään.

Tullia on vaivannut Hartikaisen kaudella riitojen ja epäselvyyksien kierre. Hartikaista on muun muassa epäilty työpaikkakiusaamisesta.

Viime vuoden tammikuussa Hartikainen sai valtiovarainministeriöltä suullisen huomautuksen toiminnastaan Tullin viestintäjohtajan kurinpitomenettelyssä. Valtiovarainministeriö ei tuolloin selventänyt, mistä oli kyse.

Tullin pääjohtaja valitaan viiden vuoden määräajaksi. Kausi alkaa 1. toukokuuta 2019 ja päättyy 30. huhtikuuta 2024.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja