Mainos

Tulli tutkii suurta veropetosepäilyä jäätelön maahantuonnissa

Tulli on tutkinut huomattavaa jäätelön maahantuontiin liittyvää valmisteveropetosta. 

– Rikosasiaa on tutkittu törkeänä veropetoksena ja sen yhteydessä on kuultu rikoksesta epäiltynä kahta henkilöä, sanoo tutkinnan päällikkö Hannu Sinkkonen.

MTV Uutisten tietojen mukaan epäiltyinä ovat Tampereen Jäätelöliike Oy:n kaksi suurinta omistajaa.

Yritys on tuonut valmisteveronalaista jäätelöä maahan Saksasta ja Italiasta vuonna 2013 yhteensä 43 727 kiloa ja vuonna 2014 yhteensä 126 928 kiloa. Yritys on myynyt jäätelöä toimipaikoissaan muun muassa Pirkanmaalla ja Porissa.

Jäätelöstä on kannettu valmisteveroa vuoden 2011 alusta alkaen 95 senttiä kilolta. Lain mukaan valmisteveroa on maksettava jokainen, joka valmistaa ansiotarkoituksessa tai tuo maahan valmisteverotettavia tuotteita.

160 000 euron vahingot

Yrityksen olisi tullut jättää veroilmoitukset maahantuomistaan jäätelöeristä Tullille neljän arkipäivän kuluessa siitä, kun tuotteet on vastaanotettu.

Valmistevero olisi tullut maksaa Tullille viimeistään kymmenen arkipäivän kuluessa tuotteiden vastaanottamisesta. Tulli vielä neuvoi yritystä, miten verot pitää ilmoittaa ja maksaa.

Tullin mukaan yritys on erikseen annetun kirjallisen kehotuksen jälkeen jättänyt yhden, puutteellisen valmisteveroilmoituksen koskien vuonna 2013 maahantuotuja jäätelöitä. Vuoden 2014 aikana tuoduista jäätelöistä ole jätetty ainuttakaan valmisteveroilmoitusta.

Esitutkinnan mukaan yrityksen toiminta on aiheuttanut yli 160 000 euron verovahingon Suomen valtiolle.

– On mahdollista, että koska yritys ei ole ajallaan maksanut kaikista maahantuomistaan jäätelöeristä valmisteveroa, se on myös saanut huomattavaa kilpailuetua muihin samalla alalla toimiviin yrityksiin nähden, Sinkkonen sanoo. 

"Emme kommentoi"

Tampereen Jäätelöliike Oy:n toimitusjohtaja Antti Helminen ei halua kommentoida tutkintaa.

– En kommentoi täysin keskeneräisiä asioita. Epäilyt ovat epäilyjä, Helminen sanoo.

Asia on siirtymässä lähiaikoina syyteharkintaan Sisä-Suomen syyttäjänvirastoon Tampereelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.