Mainos

Tulli paljasti laajan salakuljetuksen: Huumeita lähetettiin Suomeen kynttilöihin piilotettuina – tilattiin TOR-verkossa, maksettiin bitcoineilla

Tulli on paljastanut laajan huumeiden salakuljetus- ja levitysorganisaation. Hollannista lähetettiin Suomeen yli sata huumausaineita sisältänyttä posti- ja pikakuriirilähetystä. Takavarikoitujen huumausainelähetyksien arvo olisi ollut noin 415 000 euroa.

Tulli takavarikoi alkukesästä 2017 useita saman henkilön Hollannista eri puolille Suomea lähettämiä postilähetyksiä, jotka sisälsivät huumausaineita. Lähetyksistä takavarikoitiin yhteensä yli 1 300 grammaa alfa-PVP:ta, noin 9 500 ekstaasitablettia sekä noin 100 grammaa kokaiinia ja 200 grammaa amfetamiinia.

Osa Tullin takavarikoimista huumeista. 

Tullin esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella Hollannissa käynnistettiin viranomaisoperaatio. Hollannissa otettiin kiinni seitsemän henkilöä ja takavarikoitiin 67 000 ekstaasitablettia, 230 grammaa kokaiinia ja 700 grammaa MDMA-jauhetta. Lisäksi kotietsinnöissä Hollannissa takavarikoitiin useita kymmeniä kiloja psykoaktiivisia aineita, joista osa on Hollannissa sallittuja ja osa määritellään huumausaineiksi.

Suomessa on ollut vangittuina yli kymmenen henkilöä ja rikoksesta epäiltyinä yhteensä lähes sata henkilöä Suomesta, Hollannista ja Saksasta.

Huumausaineita tilaamiseen on käytetty TOR-verkkoa ja useat huumausaine-erät on maksettu bitcoin-virtuaalivaluutalla. Hollannista Suomeen lähetettyjen huumausaineiden levittämiseen Suomessa on käytetty muun muassa Sipulikanavaa ja Wickr-pikaviestipalvelua.

Esitutkinnan aikana Tulli on tehnyt yhteistyötä Hollannin poliisin sekä Keskusrikospoliisin ja Helsingin poliisilaitoksen kanssa.

Tulli on tutkinut huumausaineiden salakuljetusta ja levitystä useana törkeänä huumausainerikoksena ja huumausainerikoksena.

Rikoskokonaisuuden esitutkinta Suomessa on valmistunut ja osa tapauksista on siirtynyt syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.