Tulivuori purkautui ihan lähellä – pari ei suostunut perumaan häitään: "Tunsimme, että vaatteillemme sataa tuhkaa, mutta se ei tuntunut hälyttävältä"

Hääpari päätti avioitua ja juhlia siitä huolimatta, että tulivuori purkautui kirjaimellisesti juhlapaikan vieressä.

Taal-tulivuoren purkaus on herättänyt kauhua Filippiineillä, mutta tämä pariskunta ei antanut sen pilata suurta päiväänsä. Chino Vaflor ja Kat Bautista Palomar päättivät avioitua siitä huolimatta, että luonnonkatastrofi iski juuri ennen heidän suurta hetkeään, kertoo BBC.

Tulivuori alkoi syöstä tuhkaa

Juuri häiden alkaessa tulivuori alkoi syöstä tuhkaa ja savua. Hääkuvaaja Randolf Evanin mukaan tilanne tuli täytenä yllätyksenä koko seurueelle.

– Huomasimme, että Taal-vuoresta nousee vaaleaa savua valmistellessamme häitä noin kello kahdelta, ja siitä eteenpäin havaitsimme, että tulivuorella tapahtuu jotakin epätavallista, hän kommentoi.

Hääseurue ei evakuoitunut – jatkoivat juhlintaa

Pian viranomaiset antoivatkin evakuointikäskyn 14 kilometrin säteellä eläville. Hääpaikka oli noni kymmenen kilometrin päässä tulivuoresta, mutta hääkuvaajan mukaan seurue tunsi "olevansa turvassa", koska hääpaikka sijaitsee korkealla eikä aivan tulivuoren läheisyydessä.

Käsittämätöntä kyllä, hääpari päätti jatkaa suunnitellusti. Sekä häät että niitä seuranneet juhlat vietettiin evakuointikäskystä huolimatta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Tunsimme, että vaatteillemme sataa tuhkaa"

Vieraat jakoivat juhlista kuvia, joissa nautiskelevat buffetin antimista samalla, kun tulivuori sauhuaa taustalla.

– Tunsimme, että vaatteillemme sataa tuhkaa, mutta se ei tuntunut hälyttävältä, ennen kuin ilta saapui. Silloin siitä tuli painavampaa ja mudan kaltaista, Evan kommentoi.

Kukaan vieraistakaan ei kuitenkaan jättänyt juhlia väliin.

– Yllättävää kyllä, kaikki olivat rauhallisia ja rentoja. Häät olivat intiimit, joten vieraat olivat suurilta osin parin perhettä ja lähiystäviä, ja siksi kukaan ei oikeastaan poistunut, Evans sanoo.

"Se oli sekoitus jännitystä ja silkkaa ällistystä"

Juhlien jälkeen hääseurue evakuoitui alueelta. Maanantaina tulivuorenpurkaus eteni rajumpaan vaiheeseen.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Evan on ollut hääkuvaaja kahdeksan vuoden ajan, mutta vastaavia juhlia hän ei ole kohdannut.

– Se oli sekoitus jännitystä ja silkkaa ällistystä sen suhteen, miten tapahtumat etenivät silmiemme edessä. Olen loppujen lopuksi vain kiitollinen, että sain kokea urallani niin uniikin hetken, Evan sanoo.

Lähde: BBC.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja