Tulitornado tallentui videolle Kaliforniassa – harvinainen ilmiö on vaatinut ihmishenkiä viime vuosina

Tulitornado tallentui videolle Kaliforniassa – ilmiö saa likeit liikkumaan hurjaa vauhtia 0:45
Katso videolta, kuinka tulitornado imee liekkejä pyörteisiinsä.

Kaliforniassa Yhdysvalloissa syttynyt maastopalo on pakottanut Lake Hughesin alueen asukkaita evakkoon kodeistaan. Tuli on levinnyt jo ainakin 4 000 hehtaarin alueella Los Angelesin pohjoispuolella.

Paikallinen pelastuslaitos sai tiedon nopeasti leviävästä maastopalosta keskiviikkona paikallista aikaa, kertoo Los Angeles Times. Lehden mukaan palon syttymissyy on vielä epäselvä.

Voimakas palo sai aikaiseksi myös harvinaisen tulitornadon. Pyörremäinen ilmiö syntyy tietyissä olosuhteissa kylmän ilman liikkuessa kuuman ilman päälle.

Katso videolta, kuinka tulinen pyörre saa liekit liikkumaan hurjaa vauhtia.

Vaatinut palomiesten henkiä

Tulitornadoja havaittiin Kaliforniassa maastopalojen yhteydessä myös vuonna 2018. Tuolloin tulinen pylväs vaati yhden palomiehen hengen.

Tutkimus paljasti, että tulitornadon aiheutti järkyttävän kuuma sää, ailahtelevat tuulet ja valtavat jääpeitteiset pilvet, kertoi Time-lehti joulukuussa 2018.

Tulitornado vaati ihmishengen myös Australian tuhoisissa maastopaloissa viime vuodenvaihteessa. 28-vuotias vapaaehtoinen sammuttaja Samuel McPaul kuoli, kun tulitornado tarttui hänen autoonsa. McPaul oli juuri mennyt naimisiin ja Guardianin mukaan hänen vaimonsa odotti parin ensimmäistä lasta.

Lue myös:

    Uusimmat