Tulitko katumapäälle? Facebook Messengerissä voi nyt perua jo lähetetyn viestin

Facebook Messengerissä voi poistaa nyt jo lähettämänsä viestin niin, että se poistuu myös vastaanottajien nähtäviltä. Ominaisuus tulee nyt Facebookin mukaan laajasti saataville. Ensimmäisiin maihin se tuli jo viime vuoden puolella. Uusi mahdollisuus vaatii Messenger-sovelluksesta uusimman version.

Facebookin mukaan toiminto voi olla kätevä, jos lähettää epähuomiossa esimerkiksi väärän kuvan tai väärää tietoa. Viestejä voi poistaa 10 minuutin ajan niiden lähettämisestä.

Facebook Messengerissä viestien peruminen toimii yksinkertaisesti: haluttua viestiä pidetään kosketettuna ja avautuvasta valikosta kosketetaan poista-valintaa. Viestiä poistettaessa voi lisäksi valita, haluaako viestin katoavan vain itseltään vai myös muilta kahdenvälisen tai ryhmässä tapahtuvan keskustelun osapuolilta. Joka tapauksessa myös keskustelukumppanit saavat tiedon siitä, että viesti on poistettu.

Jo aiemmin Messengerissä viestejä on ollut mahdollista poistaa omasta keskusteluhistoriasta, muttei kuitenkaan vastaanottajilta.

Facebookin omistamista muista palveluista WhatsAppiin mahdollisuus poistaa viestejä lisättiin vuonna 2017. Sittemmin viestien poistoaikaa WhatsAppissa pidennettiin yhteen tuntiin niiden lähettämisestä.

Facebook-viestien poistoista on aiheutunut aiemmin pienimuotoinen kohu liittyen Facebookin perustajaan ja toimitusjohtajaan Mark Zuckerbergiin, jonka lähettämiä viestejä yhtiö on poistanut aiemminkin vaikkei kaikilla käyttäjillä vastaavia mahdollisuuksia ollutkaan tarjolla. Facebook reagoi poistetuista Zuckerbergin viesteistä nousseeseen kohuun muun muassa lupaamalla tuoda poistomahdollisuuden saataville kaikille käyttäjille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja