Tuliterälle Jeep Wranglerille vain yksi tähti törmäystestissä – Fiat Pandalle ei sitäkään

Jeep Wranglerille yksi tähti törmäystestissä 1:42

Uusien autojen kolariturvallisuutta testaavan ja arvioivan Euro NCAPin viimeisin testikierros ei tuonut iloisia uutisia FCA-konsernille.

Vuosimallin 2005 Fiat Punto sai taannoin tasan nolla tähteä eurooppalaisen Euro NCAPin törmäystestissä. Sillä oli kyseenalainen kunnia olla ensimmäinen nollaan tähteen jäänyt malli koko testiorganisaation historiassa.

Nyt Punton ei kuitenkaan tarvitse olla tittelinsä kanssa yksin, sillä sen seuraan on liittynyt ikääntyvä Fiat Panda. Euro NCAPin kiristyneet testikäytännöt jättivät muutaman vuoden ikään ehtineen, mutta silti uusimman tarjolla olevan Pandan tylysti nollille. Vuonna 2011 sama auto sai Euro NCAPilta neljä tähteä viidestä.

Alla olevalla videolla Fiat Pandan tuore törmäystesti.

Fiat Pandalle nolla tähteä törmäystestissä 1:43

Panda ei saavuttanut missään kategoriassa yli 50 prosenttia maksimipisteistä. Kaikkein huonoimmin meni lapsimatkustajan suojassa, jossa Panda jäi 16 prosenttiin enimmäispisteistä.

Samalla testikierroksella oli myös toinen FCA-konsernin auto – nimittäin aivan uusi Jeep Wrangler. Se pärjäsi Pandaa paremmin, mutta vain hiuksenhienosti, jääden yhteen tähteen.

Wranglerin suurimpana kompastuskivenä oli automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän puute, mistä tänä päivänä rokotetaan todella ankarasti.

– On ikävää nähdä, että vuonna 2018 markkinoille päästetään autoja, joissa ei ole automaattista hätäjarrutusjärjestelmää tai kaistallapitoavustinta. Olisi korkea aika nähdä Fiat Chrysler -konsernilta tuote, joka tarjoaa kilpailijoihinsa verrattavissa olevaa turvallisuutta, Euro NCAPin pääsihteeri Michiel van Ratingen kertoi tiedotteessa.

Wranglerin kolariturvallisuus, siis siinä vaiheessa, kun onnettomuus on jo tapahtunut, ei kuitenkaan ole niin huono kuin yhden tähden tulos antaisi olettaa.

Samalla kierroksella Pandan ja Wranglerin kanssa testattiin myös Audi Q3, BMW X5, Hyundai Santa Fe, Jaguar I-Pace, Peugeot 508 sekä Volvon V60 ja S60. Nämä kaikki saivat täydet viisi tähteä.

Lähde: Euro NCAP

Lue myös:

    Uusimmat