Mainos

Fiat Puntolle kaikkien aikojen pohjanoteeraus Euro NCAPin törmäystestissä

Autojen kolariturvallisuutta mittaavan Euro NCAPin viimeisimmällä kierroksella nähtiin kaikkien aikojen pohjanoteeraus, kun vuonna 2005 esitelty Fiat Punto jäi kokonaan ilman tähtiä. 

Osa testatuista autoista oli perinteiseen tapaan aivan uusia malleja, mutta testissä oli mukana myös malleja, joita ei oltu aiemmin testattu tai joiden testituloksia haluttiin ajanmukaistaa. Tavoitteena oli myös löytää iäkkäämpiä, mutta edelleen myynnissä olevia malleja, jotka eivät ole pysyneet nykypäivän vaatimusten tahdissa.

Yksi testatuista autoista oli vuosimallin 2005 Fiat Punto, joka tunnettiin aiemmin Grande-lisänimellä. Se sai Euro NCAPin historian huonoimman tuloksen: nolla tähteä. Tämä kertoo osaltaan myös vaatimusten kiristymisestä, sillä tullessaan markkinoille, se oli saanut Euro NCAPilta täydet viisi tähteä. Suomessa Fiat Punto ei ole enää myynnissä.

Merkittävimpänä syynä surkeaan tulokseen oli turvavarusteiden puute. Puntossa on turvatyynyjen lisäksi ainoastaan kuljettajan turvavyönmuistutin.

Punto sai aikuisen etumatkustajan turvallisuudesta 51 prosenttia, lapsimatkustajan turvallisuudesta 43 prosenttia ja jalankulkijoiden turvallisuudesta 52 prosenttia maksimipisteistä. Vertailun vuoksi, korkeimman arvosanan napannut uusi Volkswagen Polo sai arvioiksi 96 %, 85 % ja 76 %.

Lähde: Euro NCAP

***

4:11

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.