Tulisiko päivästäsi erilainen näillä aamurutiineilla?

Uuden päivän alkaessa kaikki on vielä mahdollista. Käytä hetki aikaa ja mieti, miten aloitat päiväsi, mitä aamurutiineihisi kuuluu ja voisiko niitä muuttaa.

Aamurutiineilla on vaikutusta koko päivän kulkuun eikä vähiten siihen, millaisin mielin otat tulevan päivän haasteet vastaan. Sen sijaan, että juokset aamuisin sängystä kylpyhuoneen ja jääkaapin kautta ulos, harkitse seuraavien rutiinien ottamista osaksi aamujasi.

Viivytä älypuhelimeen tarttumista

Moni aloittaa aamunsa sähköpostien, viestien ja Facebook-päivitysten lukemisella – omassa sängyssä. Tavaksi onkin tullut, että puhelimeen vilkaistaan juuri ennen nukahtamista ja heti heräämisen jälkeen. Sähköpostien lukeminen voi kuitenkin latistaa koko päivän heti alkuunsa, joten käytä päivän ensimmäiset minuutit vain itseesi. Jos luet sähköposteja, vastaat jonkun toisen tarpeeseen etkä huomioi ensisijaisesti omia tarpeitasi.

Älypuhelimen herätyskellon voi korvata perinteisellä kellolla. Hanki itsellesi mieleinen herätyskello ja jätä älypuhelin makuuhuoneesi ulkopuolelle yön ajaksi, niin et tunne kiusausta tarttua siihen.

Kuvittele olevasi urheilija ja aseta tavoitteet

Ajatuksissa on voimaa ja joskus haaveetkin toteutuvat. Kuvittele mielessäsi etukäteen päivän tapahtumat ja mahdolliset haasteet, jolloin olet lähempänä niiden toteutumista. Urheilijat käyttävät samaa keinoa kuvitellessaan, kuinka he ylittävät maaliviivan ja saavuttavat tavoitteensa. Miksi et käyttäisi samaa keinoa?

Venyttele

Mikään ei voita kunnon venyttelyä. Ojenna kätesi mahdollisimman pitkälle ja päästä kunnon haukotus. Sen lisäksi, että venyttely tuntuu hyvälle, se saa sinut hereille, rentouttaa ja laittaa kehosi veren kiertämään.

Rokkaa mielikappaleesi tahtiin

Mikä kappale saa sinut hyvälle mielelle ja kuvittelemaan, että olet maailman huipulla? Miksi et aloittaisi aamua mielikappaleesi sävelillä ja valmistautuisi päivään lempimusiikkiasi kuunnellen!

Lähde: Huffington Post

Kuvat: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja