Mainos

Tulipalo ajoi kerrostalon asukkaat yöhön

Pohjois-Pohjanmaalla Kempeleen keskustassa on sattunut puoliltaöin kerrostalopalo. Palomiehet joutuivat runsaan savunmuodostuksen vuoksi evakuoimaan talon 23 asukasta, mutta henkilövahingoilta vältyttiin. Tulipaloa oli sammuttamassa kuusi pelastusyksikköä.

Palo sai alkunsa kolmannessa kerroksessa sijaitsevan huoneiston eteisestä. Huoneiston asukas ei ollut tapahtumahetkellä kotona. Palo saatiin rajattua tähän huoneistoon.

- Palokunta sai ilmoituksen tulipalosta aikaisessa vaiheessa, ilmeisesti joltain taloyhtiön asukkaista, kertoo Oulun ja Koillismaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Mikko Tuulaniemi.

Tuulaniemen mukaan talon asukkaat olivat hereillä palokunnan saapuessa paikalle.

- Asukkaat olivat hereillä ja pyrkivät porraskäytäviin. Meillä oli täysi työ saada heidät pysymään huoneistoissa. Savunmuodostus oli hyvin runsasta, siksi koko kerrostalo oli tietoinen tapahtumasta.

Tuulaniemi on huojentunut siitä, että kukaan ei loukkaantunut, vaikka savua oli todella paljon.

- Tällaisessä tilanteessa olisi tärkeintä se, että pysyttäisiin siellä omassa huoneistossa jos porraskäytävässä on vähänkään savua, koska se muutamassa minuutissa täyttyy aivan kokonaan. Kannattaa mieluummin pyrkiä vaikka parvekkeelle. Kun palokunta tulee, niin sitten evakuoidaan oikeaoppisesti palokunnan ohjeita noudattaen.

Evakuoidut ihmiset ovat päässeet jo palaamaan takaisin koteihinsa. Kerrostalon useat huoneistot kärsivät kuitenkin savuhaitoista, kertoo Tuulaniemi.

- Aika monessa asunnossa kärsitään nyt hajuhaitoista; aika kauan joutuvat tuulettamaan.

Palon syttymissyystä ei ole tietoa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ylen uutiset nettisivuillaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.