Tuliko herkuteltua pääsiäisen pyhinä? Tehokkaat keinot lomasta palautumiseen

Jos pääsiäisenä tuli maisteltua herkkuja vähän joka kulhosta ja lautaselta, on arkeen palatessa hyvä kiinnittää huomiota siihen, että palautuminen vapaapäivistä sujuu tosiaan kitkatta.

Pääsiäispyhien aikana on liiankin helppo antautua herkkujen vietäväksi. Olipa kyseessä sitten suolaisten ruokien ahmiminen tai jälkiruoilla ja pääsiäismunilla herkuttelu – tai kummatkin! – älä turhaan tunne oloasi kurjaksi. Näillä vinkeillä olosi helpottaa!

Juo vettä

Juo vettä ennen nukkumaanmenoa ja juo iso lasillinen vettä myös heti aamusta. Juo vettä 2–3 litraa päivän aikana. Vaikka tuntuu oudolta juoda vettä, kun olo on jo valmiiksi liiankin täysi, tunnet kyllä olosi taatusti paremmaksi.

Kuitua!

Yksi pahimmista asioista, mitä voit tehdä mässäilypäivien jälkeen, on aamiaisen väliin jättäminen. Se nimittäin saa aineenvaihduntasi sekaisin. Nauti siis aamulla vaikkapa lautasellinen kaurapuuroa tai kulhollinen runsaskuituisia muroja. Kuitupitoinen aamiainen edesauttaa tervettä ruoansulatusta ja pitää vatsan tyytyväisenä koko aamupäivän. Tällä tavoin sinulla ei myöskään ole kiljuva nälkä lounasajan tullessa etkä sorru ahmimaan.

Puhtaat ateriat

Älä turhaan kokeile mehupaastoa tai muuta ääripään dieettiä, vaan yritä parhaasi syödä luonnollisia ruokia. Monipuoliset, kevyet ateriat täynnä tuoreita kasviksia ja täysjyvää – niistä tulisi tulevien päiviesi koostua. Pysy erossa eineksistä, sokerista ja suolasta, elimistösi kyllä kiittää sinua myöhemmin.

Kokeile esimerkiksi Hellapoliisin helppoa ja herkullista lehtikaalipaistosta:

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Uusimmat