Tulevaisuus vaatii uusia taitoja, jotka pitäisi opetella tänään – "Nuorelle pitäisi antaa mahdollisuus tehdä myös virheitä"

Porissa SuomiAreena goes koulutus -keskustelussa pohdittiin tänään tulevaisuuden työelämän vaatimia taitoja. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen painotti, että tulevaisuudessa ammattitaitoa pitää täydentää ja päivittää jatkuvasti.

– Jatkuvan oppimisen logiikka ei vielä ole sisäänrakennettuna koulutusjärjestelmään, mutta jatkossa näin tulee olemaan, sanoo opetusministeri.

Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö haluaa tukea nuorten mahdollisuutta vaihtaa alaa. Nykyisessä systeemissä nuoren pitää valita oma alansa varhain, eikä alan vaihtamista tueta.

– Opiskeluala pakotetaan valitsemaan vain kerran ja virhettä ei saa tehdä, arvostelee Niinistö nykysysteemiä.

Niinistön mielestä systeemin pitäisi sallia nuorelle mahdollisuus tehdä virheitä ja etsiä oma alansa.

– Kun sen löytää, tulee ammattiylpeys, sanoo Ville Niinistö.

Lightneerin brändijohtaja Peter Vesterbacka puolusti nuorisoa muistelemalla omaa nuoruuttaan.

– Katselimme musiikkivideoita ja pelasimme silloisia pelejä. Meitä paheksuttiin, mutta meistä tuli ihan järkeviä aikuisia, kuvaili Vesterbacka.

Porin ammatilliset opettajat ry:n järjestämän tilaisuuden muita keskustelijoita olivat vaatesuunnittelija ja taiteilija Paola Suhonen ja Aller Median toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä. 

Katso keskustelutilaisuus kokoneisuudessaan täältä:

Koulutus 1:32:50

Lue myös:

    Uusimmat