Tuleeko Sara Siipolasta sittenkin Suomen viisuedustaja? UMK-pomolta paljastus MTV:lle

Windows95Man pohtii osallistumistaan Euroviisuihin. Yle aloittaa keskustelut toiseksi tulleen Sara Siipolan kanssa, mikäli voittajaksi valittu laulaja jättäytyy kilpailuista. 

Suomen viisuedustajaksi valittu Windows95Man eli Teemu Keisteri ei ole vielä varma, esiintyykö hän Euroviisuissa. Keisteri kertoi aiemmin toivovansa, että Euroviisuihin valitut artistit voisivat allekirjoittaa vetoomuksen, joka vaatisi Israelin poistamista kilpailusta.

Euroopan yleisradiounioni (EBU) toisti tänään aiemman lausuntonsa siitä , että Israel voi osallistua tämänvuotisiin Euroviisuihin. Keisteri pitää tiiminsä kanssa nyt mietintätaukoa seuraavasta peliliikkeestä. 

Uuden Musiikin Kilpailun tuottaja Anssi Autio kertoo MTV Uutisille, mitä tapahtuu, jos Windows95man päättää olla menemättä Euroviisuihin?

– Sitten aloitetaan kisassa toiseksi tulleen kanssa keskustelut, Autio kertoo. 

Sara Siipola tuli Uuden Musiikin Kilpailussa toiseksi. 

Tuleeko Sara Siipolasta sittenkin Suomen viisuedustaja? 0:42
Mitä tapahtuu, jos kaikki UMK-ehdokkaat kieltäytyvät lähtemästä Euroviisuihin? Tuottaja vastasi.

Windows95manin pitää virallisesti vahvistaa, ettei aio edustaa Suomea Euroviisuissa.

– Siihen on olemassa oma prosessinsa. Meidän pitää sopia virallisesti, että hän ei edusta Suomea, ja edetä sen mukaan UMK:ssa toiseksi tulleeseen ehdokkaaseen, Autio kertoo.

Juttua korjattu, EBU ei antanut torstaina uutta lausuntoa Israelin osallistumisesta Euroviisuihin, vaan toisti aiemman lausuntonsa.

Windows95man MTV:n voittajahaastattelussa 2:55
Windows95man ja Henri Piispanen MTV Uutisten haastattelussa voiton ratkettua.

Lue myös:

    Uusimmat