Mainos

Tukes varoittaa yleisöä kohti ampuvasta padasta: Palauta tällä tarralla varustetut tuotteet

Tukes varoittaa ilotulitepatoja ostaneita kuluttajia väärää tietoa antavasta käyttöohjeesta. Virheellisillä merkinnöillä varustetut padot tulee palauttaa ostopaikkaan. Virheellisesta tarramerkinnästä uutisoitiin jo eilen.

Markkinoilla on Tukesin tietojen mukaan myyty useita patoja, joissa oleva ylimääräinen keltainen tarra ”TÄMÄ KYLKI KOHTI YLEISÖÄ – DENNA SIDA MOT PUBLIKEN” ohjaa ampumaan ilotulitteen väärään suuntaan, aiheuttaen vaaraa.

Virheellisiä tarroja on ainakin seuraavissa tuotteissa: Finlandia, Final Countdown, Paratiisin valloitus, Gold, Maanjäristys, Taivassalamoi, Megabosse ja Superbosse.

Myös muissa tuotteissa voi olla virheellisiä tarroja. Tukes kertoo tarkentavansa tietoja sitä mukaa, kun saa lisätietoja maahantuojilta.

Tarravirhe ilmeni ilotulitemaahantuoja Suomen Ilotulitus Oy:n omassa laadunvalvonnassa, ja se on tiedottanut asiasta aiemmin. Reagoinnista huolimatta osa tuotteista on päätynyt kuluttajille virheellisinä. Kuluttajille myytyjen virheellisten tuotteiden määrä ei ole tiedossa, mutta maahantuojan arvion mukaan niitä on noin 300. Tukesin mukaan joitain virheellisen tuotteen ostaneita kuluttajia on tavoitettu.

Kuluttajien tulee palauttaa virheelliset tuotteet ostopaikkaan. Tuotteita ei sen mukaan saa ampua.

Tukes on hyväksynyt maahantuojan ehdotuksen korjaavasta toimenpiteestä, jossa tuotteessa oleva väärä tieto voidaan poistaa teippaamalla tai yliviivaamalla se ennen myyntiä kuluttajalle. Jälleenmyyjillä on myynnissä näin korjattuja tuotteita. Tukesin tietojen mukaan osa jälleenmyyjistä, kuten SOK-ryhmä ja Kesko ovat poistaneet tuotteet kokonaan myynnistä oma-aloitteisesti.

– Osa jälleenmyyjistä on pyrkinyt tavoittamaan asiakkaitaan kanta-asiakasjärjestelmänsä kautta tai muilla keinoin. Tärkeää on, että tieto saavuttaisi kaikki vaarallisia patoja ostaneet kuluttajat, ryhmäpäällikkö Kurt Kokko Tukesista kertoo.

1:44

1:20

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.