Tuija Pehkonen tasapainoilee uran ja äitiyden välillä – haaveissa muutto maalle: "Iisalmen tyttö nostaa päätään"

1:43
Tuija Pehkonen ja Oona Tolppanen kertoivat someäitiydestään.

Uran ja äitiyden yhdistäminen voi toisinaan sisältää haasteita. Sen tietää myös Tuija Pehkonen.

Juontaja-toimittaja Tuija Pehkonen elää parhaillaan monelle pikkulapsen vanhemmalle tuttuja ruuhkavuosia. Reilu vuosi sitten esikoisensa saaneen yrittäjän mukaan arki on tasapainoilua työn, lapsen ja parisuhteen välillä. Pientä poikaansa Pehkonen kuvaileekin aktiiviseksi.

– Hän on ihana, aika vauhdikas tapaus, Pehkonen kertoo MTV Uutisille.

Vilskettä Pehkonen ei ihmettele, sillä hän on itsekin persoonaltaan menevä tapaus.

– Itseään siitä saa katsoa peiliin. Minulla ei ole vertailukohtaa, mutta sanoisin häntä helpoksi tapaukseksi, Pehkonen nauraa.

Pehkosen uusimpiin työprojekteihin kuuluukin monelle tuttu Kenen kotona? -ohjelma, jossa ihmiset arvuuttelevat kenen toisen kilpailijan kotona ollaan käymässä. Edellisestä tuotantokaudesta on ennättänyt kulumaan aikaa, joten juontajan rooliin palaaminen vaati itsensä muistuttelua.

– Minun piti ihan kaivella muistinkätköjäni. Tuottajakin naureskeli, kun kyselin ”oliko meillä tällainenkin kohtaus”. Olen koti-ihminen ja huomaan, että ohjelmasta tarttuu kova inspiraatio sisustukseen.

Pehkonen hankki viime keväänä mökin miehensä Eero Ettalan kanssa.

– Onneksi sitä inspiraatiota voi sitten purkaa mökkiin, hän tuumii.

Vaikka Pehkosen viimeisimpiin tv-töihin kuuluu muiden kodeissa kiertely, ei hän päästäisi muita välttämättä omaan pesäänsä. 

– Itse olen aika tarkka siitä, ketä päästän kotiini. Kuulostaako se hirveältä? En edes tiedä, mitä kaikkea sieltä löytyy muuten kuin villakoiria. Ehkä siis ihan hyvä, että kukaan ei siis tule kuvaamaan kotiani, Pehkonen nauraa.

Perhekeskeisenä ihmisenä koti on juontajan turvasatama.

– Se merkitsee todella paljon. Tuntuu, että korona- ja lapsiperhearki korostavat sitä entisestään. Koti on tärkeä rauhoittumisen paikka. Työni on usein hektistä, niin koti on myös itselleni turvapaikka. Kun oven laittaa kiinni, voin hengittää ja on ihanaa tietäää, että saan olla rauhassa. 

Viime vuodet Helsingin ydinkeskustassa alkavat tekemään tehtävänsä. Hiljattain Pehkonen on huomannut haaveilevansa kodista maaseudulla. Matkaa haaveen toteuttamiseen kuitenkin vielä on.

– Huomaan välillä ajattelevani jopa, että olisi kiva jos olisi omaa pihaa. Iisalmen maalaistyttö nostaa selvästi päätään. Onneksi mökki rauhoittaa sen verran, ettei vielä tarvitse lähteä maalle.

Kenen kotona? -ohjelman 3. kausi alkaa 6. tammikuuta 2022 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja