Mainos

TUI:n lennoissa taas ongelmia! 600 asiakasta jumissa Aasian lomakohteissa – "Koneiden kunto ykkösasia"

Jälleen uusi matkatoimisto TUI:n lento on joutunut vaikeuksiin kaukomailla. Toimiston oman lentoyhtiön lennot ovat roimasti myöhässä sekä Thaimaan Phuketissa että Sri Lankan Colombossa.

Tällä hetkellä noin 600 TUI:n Suomeen matkaavaa matkustajaa odottaa kohteissa teknisten vikojen viivästyttämiä lentojaan. Viimeisin käänne tapahtui keskiviikkona iltapäivällä, kun vika iski Sri Lankan Colombosta Suomeen lähtevään lentokoneeseen.

Koneen oli tarkoitus lähteä matkaan yhdeltä iltapäivällä, mutta näillä näkymin lento on lähdössä vasta kymmenen tienoilla illalla.

Myös Phuketin-lento ongelmissa

Edellisen kerran TUI:n lentojen ongelmista kerrottiin eilen

– Phuketista piti tiistaina lähteä Suomeen lento, joka myöhästyi aluksi sen takia, että yksi miehistön jäsen tuli kipeäksi. Sen jälkeen koneeseen tuli tekninen vika, TUI:n viestintäpäällikkö Pauliina Pajunen kertoo.

Phuketin-koneeseen lennätettiin Englannista uusi osa, ja Pajusen mukaan lento on lähtemässä kohti Helsinkiä tämän iltapäivän aikana.

Asiakkaat ovat yöpyneet hotellissa Khao Lakissa.

– Totta kai asiakkaat ovat suunnitelleet lomansa niin, että paluu on silloin, kun se on ilmoitettu. Osa  nauttii siitä, että ovat jääneet vielä lomakohteeseen, mutta luonnollisesti monesti lomalta halutaan kotiin, Pajunen toteaa.

"Koneiden kunto ykkösasia"

Pajunen sanoo viivästymisten olevan ikäviä, mutta painottaa koneiden kunnon olevan TUI:lle "ykkösasia".

Molemmat lennot saapuvat näillä näkymin Suomeen torstain puolella, ja myöhästyminen voi tarkoittaa monelle matkustajalle väliin jäävää työpäivää. TUI ei kuitenkaan hyvitä tilanteesta aiheutuvia ansionmenetyksiä.

– Kun kyseessä on paluulento, valmismatkaehtojen mukaan viivästymisistä ei saa hyvitystä, ellei kyse ole lentoyhtiön huolimattomuus. Tässä tapauksessa siitä ei ainakaan tällä tietoa ole kyse, Pajunen sanoo.

Sama sotku helmikuussa

Helmikuun lopussa Vaasasta Kap Verdelle matkalla ollut TUI Airwaysin lentokone joutui palaamaan koneen toisen moottorin teknisen vian takia Vaasan kentälle.

Myös tuolloin lennon viivästyminen aiheutti ongelmia kohteesta kotiinpaluutta odottaneille lomalaisille. Osa matkustajista peruutti tuolloin lomansa myöhästymisen takia.

Tammikuussa puolestaan TUI:n matkalaiset jäivät useaksi päiväksi jumiin Kanarialle Jet Time -yhtiön koneeseen tulleen ongelman takia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.