Valtava ukkosmyrsky iski jälleen Oulun seudulle: Ihmisiä kehotettiin siirtymään sisälle

Myrskyn kaataman puun alle jäänyt ulkoilija kuoli Oulussa – poikkeukselliset olosuhteet aiheuttivat pelastuslaitokselle runsaasti tehtäviä 1:39
Raju myrsky aiheutti runsaasti hälytystehtäviä eilen Oulussa – näin ukkonen jyrisi kesken palopäällikön haastattelun

Oulun seudulle iski jälleen valtava ukkosmyrsky. Alueelle ennakoitiin aiemmin iskevän myrskytuulia sekä rakeita.

Asiasta kertoi aiemmin MTV:lle Forecan päivystävä meteorologi Jenna Salminen. Eilen Ouluun iski voimakas ukkosmyrsky, ja myrskyn seurauksena yksi ihminen sai surmansa kaatuvan puun alle. Kaupungissa tapahtui runsaasti myös muita vahinkoja.

Salminen kertoo, että myrskyrintama on ollut tänään kello 12 aikaan Vaasan länsipuolella. Iltapäivällä rintama kulki Pietarsaari-Kokkola välillä.

– Reippaasti salamoivat pilvet ovat matkalla kohti Oulua. Reippaan voimakkaita ukkoskuuroja on tulossa. Ukkospilvien alla kovinkin voimistuvat tuulet ovat mahdollisia. Myrskylukemat ovat mahdollisia ja rakeet ovat täysin odotettavissa, Salminen kertoi puoli kolmen aikaan iltapäivällä.

Lopulta myrsky iski Ouluun neljän aikaan. Lue miten myrsky on riepotellut kaupunkia tästä artikkelista.

WhatsApp_MTV3_Stripe_

Myrskyrintama liikkui iltapäivällä rannikkoa pitkin kohti Pohjois-Pohjanmaata.

– Rintama on ehtinyt noin tunti sitten Pietarsaari Kallan säähavaintoasemalle, jossa on mitattu jopa 27,5 metriä sekunnissa myrskypuuskia, Salminen kertoi tuolloin

– Tunteroinen, mahdollisesti kaksi, niin se on perillä (Oulun seudulla). Ihan kohta lähitunteina, hän sanoi puoli kolmelta.

Myrskyn tuulennopeus on 21–32 metriä sekunnissa. Yli 32 metriä sekunnissa puhaltava tuuli on hirmumyrsky.

Viranomaisvaroitus on annettu

Myös Ilmatieteen laitos on varoittanut voimakkaista ukkosista Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla tänään.

"Viranomaistiedote 22.6.2021 klo 14.00: Keski-Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa esiintyy lähitunteina voimakkaita ukkospuuskia, jotka aiheuttavat paikoin tuulivahinkoja. Irtain omaisuus on hyvä suojata ennen tuulen voimistumista. Ukkosen aikana tulee pysytellä sisätiloissa ja ulkona ollessa varoa kaatuvia puita ja maahan pudonneita sähkölinjoja," varoituksessa kerrotaan.

Alueelle iskevästä myrskystä on julkaistu myös sateliittikuva.

Myös muualla sateita

Päivän voimakkaimmat sadekuurot nähdään Pohjanmaalta, Pohjois-Pohjanmaalle, Koilismaalle ja Kainuuseen ulottuvalla alueella.

– Runsaasti rankkaa sadetta, ukkoskuuroja, salamointia ja rakeet ovat mahdollisia, Salminen kertoo.

Päivän aikana myös muualla Suomessa saattaa esiintyä sade- ja ukkoskuuroja. Suurin rintama on kuitenkin matkalla Ouluun.

Uutista päivitetty kauttaaltaan kello 17.30: Kerrottu myrskyn iskeytymisestä Ouluun.

Katso yllä olevalta videolta tunnelmia Oulun eilisestä myrskystä.

Lue myös:

    Uusimmat