Tuhansien eurojen arvoinen polkupyörä lähti varkaan matkaan Helsingissä – tekijä käveli huoltoasemalta ulos, nappasi pyörän ja polki karkuun

Arvokas polkupyörä katosi Helsingin Laajasalon Kuvernöörintiellä sijaitsevalta huoltoasemalta 11. lokakuuta iltayhdeksältä.

Poliisin mukaan kyseessä oli erittäin arvokas, punainen Fatboy Comp Carbon -polkupyörä, jonka arvo on useita tuhansia euroja. Poliisi varoittaa, että pyörää saatetaan myydä sosiaalisessa mediassa.

Pyörä varastettiin sillä aikaa, kun pyörän omistaja oli ollut asioimassa huoltoasemalla. Hän ei ollut lukinnut pyörää, vaan jättänyt sen huoltoaseman ulko-oven vierelle.

Rikoskomisario Pekka Seppälä kuvailee MTV Uutisille polkupyörävarkautta röyhkeäksi.

– Pyörän omistaja oli käynyt nopeasti huoltoasemalla ostamassa pikkuostoksen ja epäilty tekijä oli tullut häntä vastaan. Saman tien henkilö nappasi pyörän, Seppälä kuvailee.

Epäilty polki varastamallaan pyörällä karkuun

Pyörän omistaja oli lähtenyt juosten polkupyörävarkaan perään. Hän melkein saikin varkaan kiinni, mutta pyörän varastanut mies onnistui polkemaan pakoon.

– Epäilty oli tullut itse paikalle toisella polkupyörällä. Tämän pyörän haki toistaiseksi tuntematon henkilö huoltoaseman pihasta seuraavana päivänä.

Poliiin mukaan epäilty on noin 180 senttimetriä pitkä, 30-40-vuotias mieshenkilö, jolla oli tapahtuma-aikaan päällä siniset farkut ja tumma huppari.

Poliisi pyytää vihjeitä tekijästä sekä pyytää ilmoittamaan, mikäli sattuu törmäämään myynti-ilmoitukseen, jonka pyörä saattaa olla varastettu. Havainnot ja vihjeet voi ilmoittaa poliisille sähköpostitse analyysi.helsinki@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat