Mainos

"Tuhannet kuolevat ilman terveydenhuoltoa" – Sanders pitää Obamacare-päätöstä katastrofina

Demokraattien Bernie Sanders pitää päätöstä Obamacaren kumoamisesta katastrofina. Twitterissä ja CNN:lle antamassaan haastattelussa hän sanoo, että tuhannet amerikkalaiset tulevat kuolemaan, jos he eivät pääse terveydenhuoltoon.

– Ehdotuksella ei todella ole mitään tekemistä terveydenhuollon kanssa. Se tarkoittaa pelkästään valtavaa varallisuuden siirtoa työtä tekeviltä ihmisiltä rikkaimmille amerikkalaisille.

USA:n edustajainhuone hyväksyi torstaina Obamacaren korvaamisen uudella järjestelmällä. Asia siirtyy vielä senaatin käsiteltäväksi. Äänet jakautuivat edustajainhuoneessa 217-213.

– Jokaisen terveydenhuoltoehdotuksesta äänestäneen republikaanin pitäisi hävetä, Sanders kirjoitti Twitterissä.

Sandersin julkaisemassa lausunnossa hän kirjoittaa, että Obamacaren kumoaminen veisi sairausvakuutuksen 24 miljoonalta ihmiseltä. Samaan aikaan se Sandersin mukaan takaisi 300 miljardin verohelpotuksen rikkaimmalle kahdelle prosentille.

– Meidän tehtävämme on koota miljoonat amerikkalaiset vastustamaan tätä tuhoisaa ehdotusta, jotta takaamme, ettei se pääse läpi senaatissa. Sen sijaan, että veisimme kymmeniltä miljoonilta amerikkalaisilta sairausvakuutuksen, meidät täytyy taata terveydenhuolto jokaiselle amerikkalaiselle.

Trump ja Australian pääministerin tapasivat protestien saattelemana

Sadat ihmiset marssivat New Yorkissa presidentti Donald Trumpia vastaan pian sen jälkeen kun Obamacaren korvaaminen uudella järjestelmällä hyväksyttiin.

"Suojelkaa amerikkalaisia, säilyttäkää Obamacare", luki yhdessä kyltissä. Mielenosoittajia oli yhteensä yli kolmesataa.

Trump saapui Manhattanille myöhässä aikataulusta. Kyseessä on hänen ensimmäinen vierailunsa kotikaupungissaan New Yorkissa virkaanastujaisten jälkeen. Trump tapasi kaupungissa Australian pääministerin Malcolm Turnbullin

2:28

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.