Trump ei ollut ainoa loanheittäjä – Biden tylytti presidenttiä koronan hoidosta: "215 000 ihmistä on kuollut Donald Trumpin presidenttiyden vuoksi"

4:48
Video: Joe Biden kritisoi Trumpia koronatilanteen hoidosta

Molemmat Yhdysvaltojen presidentinvaaliehdokkaat puhuivat Suomen aikaan tiistaiyönä.

Floridassa puhunut Donald Trump ei ollut ainoa osapuoli, joka keskittyi puheessaan negatiivisten asioiden hakemiseen vastaehdokkaasta.

Eniten demokraattiehdokas Joe Biden heitti Ohiossa lokaa koronatartunnan saaneen Trumpin päälle koronakriisin hoidosta.

Bidenin järjestämässä tilaisuudessa turvatoimet vaikuttivat olevan kunnossa. 

– 215 000 ihmistä on kuollut koronaan Donald Trumpin presidenttiyden vuoksi. Asiantuntijat sanovat, että todennäköisesti menetämme vielä toiset 200 000 ihmistä tulevina kuukausina, jos emme tee vakavia toimia. Hän (Trump) ei tiedä, mitä tekee. Kaikki tämä siksi, että presidentti huolehtii vain osakekursseista. Hän kieltäytyy seuraamasta tiedettä.

Myös maskit, joita Trumpin kampanjatilaisuudessa ei suurin osa näkynyt, nousivat puheessa esille. 

– On arvioitu, että nämä maskit säästäisivät kansallisesti yli 100 000 henkeä vuoden loppuun mennessä, Biden vakuutti.

Biden myös tylytti Trumpia Yhdysvaltain terveysviraston johtajan Antonio Faucin käyttämistä hänen kampanjamainoksessaan. Faucin mukaan mainoksessa on vääristely hänen sanomisiaan.

Biden huolissaan terveydenhuollon kohtalosta

Yhdeksi aiheeksi nousi myös korkeimman oikeuden tuomarin nimitys, jonka käsittely alkoi eilen senaatissa.

Trump haluaa ajaa ehdokkaansa Amy Coney Barrettin läpi republikaanienemmistöisessä senaatissa ennen vaaleja.

Biden kysyikin, miksi republikaaneilla on niin kiire nimityksessä.

– Se johtuu Trumpin tahdosta pyyhkiä pois kohtuuhintainen terveydenhuolto. Heidän ehdokkaansa on sanonut aiemmin, että laki tulisi kaataa. Trumpin hellittämätön pyrkimys eliminoida laki, joka tarjoaa terveydenhuollon 20 miljoonalle ihmiselle, joilla ei ollut sitä, ja lisäksi suojaa yli 100 miljoonalle, hän vastasi omaan kysymykseensä. 

"Hän käänsi selkänsä sinulle"

Vaikka Biden kertoikin Trumpin keskittyvän vain osakekursseihin, hän moitti myös koronaelvytyspaketin eteen tehtyjä toimia.

Hänen mukaansa istuva presidentti käänsi selkänsä demokraateille talouskriisin edessä.

– Hän kutsui vain kerran demokraatit ja republikaanit kokoon saadakseen kasaan uuden elvytyspaketin perheille ja pienyrityksille, jotka ovat menossa konkurssiin.

– Trump vietti liikaa aikaa golfkenttänsä tai Valkoisen talon bunkkerissa, ja hän ei ollut halukas istumaan alas ratkaisemaan asia. Hän on ensimmäinen presidentti, jonka muistan, joka ei ole kutsunut puolueita kokoon keskellä talouskriisiä. Hän käänsi selkänsä sinulle. Minä en koskaan tee sitä.

Yhdysvaltain presidentinvaaleihin on aikaa tasan kolme viikkoa. Uusimpien tietojen mukaan jo 10 miljoonaa yhdysvaltalaista on käynyt antamassa äänensä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja