Tshekin MM-vahti keskeytti uransa mielenterveysongelmien vuoksi ja hakeutui hoitoon: "Taistelen mielisairautta vastaan, jota olen käsitellyt yhdessä alkoholin kanssa"

Vuoden 2019 jääkiekon MM-kisoissa Tshekin maalilla torjunut Patrik Bartosak kertoi hokej.cz -sivustolle hakeutuvansa hoitoon mielenterveysongelmien vuoksi.

26-vuotias maalivahti siirtyi täksi kaudeksi Trinecin ja hän on pelannut erinomaisilla tilastoilla. Torjuntaprosentti on 93,3 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1.99. Hän on pelannut kolmena peräkkäisenä kautena runkosarjassa yli 93:n torjuntaprosentilla.

– Olen kohdannut henkilökohtaisia ongelmia, jotka ovat johtaneet urheilu-urani keskeytykseen. Taistelen mielisairautta vastaan, jota olen joutunut käsittelemään yhdessä alkoholin kanssa. Olen tietoinen tilanteestani, olen keskustellut asiantuntijoiden kanssa ja tulen käymään läpi hoidon, Bartosak kertoo.

Bartosak pelasi kevään MM-kisoissa kuusi ottelua. Hänet nähtiin myös tällä kaudella CHL-kaukalossa. Kotimaisen Liigan Pelicans pelasi Trinecin kanssa samassa lohkossa. Molemmat jäivät alkulohkoon. Tshekkivahti on purkanut sopimuksensa nykyisen seuransa kanssa.

Hän kiitti sivuston tiedotteessa seuraa ja sen faneja ymmärryksestä. Bartosak oli saanut torstaina tarjouksen KHL:stä, mutta hän oli kieltäytynyt, koska haluaa keskittyä itsensä hoitamiseen.

– Minulla on menossa todella vaikea aika. Haluan pyytää kaikilta anteeksi. Uskon todella, että pystyn selviytymään ja palaamaan pian jääkiekon pariin, Bartosak päätti.

Lue myös:

    Uusimmat