Mainos

TS: Yleisötilaisuudessa tarvittiin poliisia – lähiö raivostui hätämajoituksesta

Kokonainen lähiö näyttää raivostuneen mahdollisesta hätämajoituksesta Turussa. Runosmäessä järjestetyssä yleisötilaisuudessa haistateltiin ja nimiteltiin puhujia lähes 300 ihmisen voimin, kirjoittaa Turun Sanomat.

Lehden mukaan kaupungin järjestämässä tilaisuudessa piti keskustella pakolaisten hätämajoittamisesta Runosmäen suljettuun koulurakennukseen.

Turun Sanomat kuvailee keskustelun ilmapiiriä kiihkeän maahanmuuttovastaiseksi ja rasistiseksi.

Öeden mukaan ainoan maahanmuuttomyönteisen puheenvuoron piti Runosmäkiseuran puheenjohtaja Jorma Hellsten, joka muistutti Runosmäkiseuran katsoneen, että hädässä olevia ihmisiä autetaan ja majoitetaan tarvittaessa myös Runosmäkeen.

Tämä sai Turun Sanomien mukaan yleisön huutelemaan muun muassa seuraavasti:

– Meinaatko olla Runosmäkiseuran puheenjohtaja vielä ensi vuonnakin?

– Petturi!

Lehden mukaan ivallisen vihamielinen yleisö ryöpytti myös kaupunginjohtaja Aleksi Randellia, joka sai osakseen buuauksia ja pilkkahuutoja jo avauspuheenvuoron aikana.

Randellillta myös tivattiin, lupaako hän erota, jos joku Runosmäkeen tulevista turvapaikanhakijoista syyllistyy rikokseen.

Turun Sanomat kertoo, että puhujavieraiden joukossa olleet ylikomisario Hans Vuoti ja komisario Joonas Tikka rauhoittelivat yleisöä ja tekivät selväksi, että huonosti käyttäytyvät poistetaan salista. Paikalle saapui päivystämään myös poliisipartio.

Turun Sanomien mukaan moni nosti tilaisuudessa esiin huolen turvallisuudesta. Useat pelkäsivät tyttäriensä puolesta, jos Runosmäkeen majoitetaan 250 nuorta muslimimiestä.

Lehden mukaan myös tämä keskustelu sai aikaan huutelua. Turun Sanomat kirjoittaa, että yleisöstä kuului tapahtuman aikana muun muassa huutelua, jonka mukaan turvapaikanhakijat ovat raiskaajia.

*Juttua ja otsikkoa muokattu 30.9. 2015 klo 6.33.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.