TS: Turun vankilassa vangit aikovat lakkoilla – protestin kohteena lomakäytännöt

Turun vankilassa työosaston vangit aikovat aloittaa työnseisauksen joulukuussa, kertoo Turun Sanomat.

Lehden mukaan työnseisaus kestää työosastolla viikon, jonka aikana vangit eivät tee työosastolla töitä. Vangit ovat tyytymättömiä vankilan lomakäytäntöihin.

Saramäessä sijaitsevassa vankilassa lakkoon osallistuu lehden mukaan vankeja vain yhdeltä osastolta, eli korkeimmillaan noin 15 prosenttia vankien kokonaismäärästä. 

Turun Sanomien haastattelema Turun vankilan johtaja Juhani Järvi suhtautuu työnseisausilmoitukseen kriittisesti, koska hänen mukaansa kaikki lomat ovat harkinnanvaraisia, eikä vankiloita voi verrata toisiinsa lomakäytännöissä. Järvi kertoo myös lehdessä, että Turun vankila on korkean turvallisuustason vankila, joka vaati omat järjestelynsä.

Työosastolla olevat vangit osallistuvat kuntouttavaan työtoimintaan muun muassa työskentelemällä erilaisissa verstaissa. Juhani Järvi toteaa työnseisauksen vaikuttavan osaston yleiseen siisteyteen.

– Jos putsarit eli osaston siivouksesta ja järjestyksestä huolehtivat vangit eivät tee tehtäviään, tuntuu se oman osaston hygieniassa ja järjestyksessä, Järvi kertoo lehdessä.

Lue myös:

    Uusimmat