Mainos

Vangit voittivat Riihimäen vankilan oikeudessa – saivat sunnuntailisät ja viikkolepokorvaukset siivoustöistään

Joukko vankeja voitti Riihimäen vankilan hovioikeudessa riidellessään vankilan kanssa työstä saatavista korvauksista.

Kuusi miestä oli työskennellyt niin sanottuina puhdistajavankeina. Töihin kuului muun muassa pienehköjä siivoustehtäviä, roskien vienti, ruuan haku keittiöstä ja jakelu osastoille, astioiden vienti keittiöön ja vaatteiden sekä kahvio-ostosten kuljettaminen osastoille. Töistä maksettiin toimintarahaa, jonka suuruuteen vangit olivat tyytymättömiä.

Pitkiä tuomiota istuvat vaativat sunnuntailisiä

Hovioikeus tuli siihen tulokseen, että vangeille olisi tullut maksaa töistään sunnuntailisiä ja viikkolepokorvauksia. Vankien vaatimukset hylättiin kuitenkin siltä osin, kun vangit olivat vaatineet esimerkiksi lisä- ja ylityökorvauksia. Koska osa vankien vaatimuksista kaatui oikeudessa, määrättiin nämä myös korvaamaan osa Riihimäen vankilan oikeudenkäyntikuluista.

Oikeuden mukaan vankia ei voitu pitää työntekijänä, sillä hän ei ole työsuhteessa vankilaan, eikä toimintarahassa ole kyse palkasta. Tästä huolimatta lait ja direktiivit on otettava tuomioon vankien työ- ja toiminta-aikoja järjestäessä.

Valittajat istuivat luonnollisestikin vankeusrangaistuksia. Heidän tilillään on muun muassa suuren mittaluokan huumerikoksia ja tappoja.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja