TS: Burana-Capsit vedettiin pois myynnistä Suomessa – valmistaja epäilee tietoista sabotaasia

Suomessakin markkinoilta vedettyjen särkylääkkeiden valmistajan epäillään joutuneen Ranskassa tietoisen sabotaasin kohteeksi, uutisoi Turun Sanomat.

Orionin Salossa pakattavat Burana-Caps lääkekapselit valmistaa ranskalainen lääkevalmistaja Catalent, joka pysäytti tuotantonsa Alsacen Beinheimissa jo viime viikolla Ranskan lääkeviranomaisen määräyksestä.

Tehtaalta oli löytynyt outoja kapseleita sellaisista paikoista, joissa niitä ei pitäisi olla.

Yhtiön pitää alustavan arvionsa mukaan erittäin epätodennäköisenä, että syynä olisivat valmistusprosessin virheet tai huolimattomuus. Sen näkemyksen mukaan yksi tai useampi ihminen on peukaloinut lääke-eriä tarkoituksella.

Brittiläinen farmasian ammattilaisten verkkosivusto Pharmafile puhuu tapauksen yhteydessä ”mahdollisesta sabotaasista”.

Suomessa asiasta tiistaina tiedottanut lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea käytti ilmausta ”tuotanto-ongelmia, joiden vuoksi lääkepakkauksiin on voinut päätyä yksittäisiä kapseleita muista lääkkeistä”.

Orion tai Fimea eivät ota kantaa sabotaasin mahdollisuuteen. Ranskan lääkeviranomaiset tutkivat asiaa.

Orion neuvoo palauttamaan sekä avatut että käyttämättömät Burana-Caps-pakkaukset lähimpään apteekkiin. Epäily liittyy ainoastaan niin sanottuihin pehmytkapseleita. Muita Burana-valmisteita voi nauttia normaalisti.

Lue myös:

    Uusimmat