Mainos

TS: Rikollisjengien tukemiseen käytetty julkisia varoja

Poliisin mukaan rikollisryhmille päätyy julkisista varoista tulevia avustuksia bulvaanien kautta, Turun Sanomat uutisoi.

Julkisten varojen rikollisen käytön estämiseksi poliisi haluaisi laajemmat oikeuden eri tahojen rikolliskytköstietojen luovuttamiseen. Tällä hetkellä poliisi saa luovuttaa henkilö- ja tiedustelutietoja vain hyvin rajatusti, vaikka tiedonvaihdolla voitaisiin estää rikollisuutta.

– Tarvitaan muutoksia lainsäädäntöön, Poliisihallituksen poliisitarkastaja Juha Henttala sanoo Turun Sanomille.

Keskusrikospoliisi uskoo, että avoimella tiedonvaihdolla voitaisiin estää esimerkiksi rikollisjengien kerhotilojen hankkiminen ja muu taloudellinen toiminta, kuten esimerkiksi julkisten varojen saaminen. Avustusten hakeminen on yksi rikollisten moottoripyöräkerhojen käyttämä toimintatapa.

– Ne hakevat ja myös saavat avustuksia julkisista varoista. Tyypillisesti hakijana on rekisteröity bulvaaniyhdistys, ylikomisario Rabbe von Hertzen kertoo Turun Sanomien haastattelussa.

– Tämä on ongelma. Ei ole tietenkään päätä eikä häntää, että järjestäytyneen rikollisuuden toimintaa tuetaan julkisin varoin.

Vaikka rikollisryhmien toiminnan tukeminen on rikollista, tiedonvaihdon estävä lainsäädäntö hyödyttää rikollisia.

– Käytännössä siis avustusrahoja jakavalla tai esimerkiksi tilojaan vuokraava taholla ei ole todellisia mahdollisuuksia selvittää ennakkoon, onko hän tekemisissä järjestäytyneen rikollisuuden kanssa, Von Hertzen sanoo.

Sisäministeriö käsittelee parhaillaan poliisin henkilötietojen käsittelyä koskevaa lakia uuteen uskoon ja uuden lain on tarkoitus valmistua vuonna 2017.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.