Mainos

Trumpin Saksa-tylytys vaihtui Merkel-tapaamisen jälkeen suitsutukseen: "Suhteemme Saksaan on upea"

0:20

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump aloitti sanasodan Saksaa vastaan jo ennen Nato-kokousta. Tavattuaan liittokansleri Angela Merkelin kahden kesken Yhdysvaltain ykkösmiehellä oli kuitenkin toinen ääni kellossa.

Trump kehui keskinäistä tapaamistaan Merkelin kanssa "mahtavaksi". Ennen kokousta Trump vaati "rikkaalta Saksalta" välitöntä puolustusmenojen kasvattamista. Hän väitti myös Saksan olevan "Venäjän vangin" maiden välisen öljy- ja kaasukaupan takia.

– Keskustelimme puolustusmenoista ja kaupoista. Suhteemme liittokansleriin ja Saksaan on upea, Trump hehkutti, ja lisäsi olevansa huolissaan Venäjältä Saksaan kaavaillusta uudesta kaasuputkesta.

Trump uskoo, että Saksan ja Yhdysvaltojen välinen keskinäinen kauppa tulee kasvamaan.

– Mutta katsotaan kuinka käy, hän lisäsi.

Saksan puolustusmenoihin 80 prosentin kasvu

Merkel kertoi tulkin välityksellä, että tapaamiset Trumpin kanssa ovat tärkeitä maiden välisen kaupan tulevaisuuden näkymien takia sekä myös siksi, että maat ovat yhteistyökumppaneita, mitä toivomme myös tulevaisuudessa.

Tapaamisen jälkeen jyrähdysvuorossa oli Saksan ulkoministeri Heiko Maas. Hän painotti, ettei Saksa ole Venäjän eikä Yhdysvaltain vanki, vaan yksi vapaan maailman takaajista. Hänen mukaansa maa on kasvattamassa puolustusmenojaan jopa 80 prosentilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.