Mainos

Trump: Saksa on valtavia summia velkaa Natolle

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump yltyi arvostelemaan Saksaa Twitterissä päivä sen jälkeen kun oli tavannut liittokansleri Angela Merkelin Washingtonissa. Trumpin mukaan Saksa on sotilasliitto Natolle velkaa "valtavia summia rahaa" ja sen on maksettava Yhdysvalloille enemmän turvallisuudestaan.

Trump on toistuvasti ennenkin vaatinut muita Naton jäseniä maksamaan lisää sotilasliiton kustannuksista. Asia nousi esille myös eilen Merkelin ja Trumpin tiedotustilaisuudessa.

– Saksa on Natolle velkaa valtavia summia rahaa, ja Yhdysvalloille on maksettava lisää vahvasta ja hyvin kalliista puolustuksesta, jonka se tarjoaa Saksalle, Trump sanoi Twitterissä.

Hän hyökkäsi samalla myös tiedotusvälineitä vastaan.

– Toisin kuin mitä olette kuulleet valeuutisista, minulla oli upea tapaaminen liittokansleri Angela Merkelin kanssa, Trump aloitti kommenttinsa.

Merkel sanoi eilen, että Saksa on aiemmin sovitun mukaisesti sitoutunut nostamaan puolustusmenonsa kahteen prosenttiin bruttokansantuotteesta.

Trump hyökkäsi vaalikampanjansa aikana voimakkaasti Merkeliä vastaan. Trumpin mukaan Merkelin pakolaispolitiikka on katastrofaalinen erehdys ja se tuhoaa Saksan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.