Mainos

Trumpin neuvonantaja, "vaihtoehtoisten faktojen" äiti perusteli maahantulokieltoa keksityllä verilöylyllä: "Siitä ei vaan kerrottu"

Vaihtoehtoisten tosiasioiden käsitteen keksinyt Donald Trumpin neuvonantaja Kellyanne Conway esitti jälleen vaihtoehtofaktan: hän perusteli muslimimaiden kansalaisten matkustuskieltoa olemattomalla verilöylyllä.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin läheisin neuvonantaja Kellyanne Conway perusteli seitsemän muslimienemmistöisten maan kansalaisten matkustuskieltoa Yhdysvaltoihin tapahtumalla, jota ei ole olemassa.

Trump asetti viime viikolla maahantulokiellon Iranin, Irakin, Jemenin, Libyan, Somalian, Sudanin ja Syyrian kansalaisille. Conway perusteli kieltoa MSNBC-ohjelman haastattelussa Bowling Greenin verilöylyllä.

Conway totesi, että irakilaispakolaiset olivat myös Bowling Greenin kaupungin verilöylyn takana.

– Suurin osa ei tiedä siitä, koska siitä ei kerrottu, Coway sanoi haastattelussa.

Siitä ei kerrottu, koska sitä ei tapahtunut. Bowling Greenin kaupungissa Kentackyssä ei ole ollut terrori-iskua – irakilaispakolaisten tai kenenkään muun toteuttamaa.

Ajatus lähti vuoden 2011 pidätyksistä?

Washington Post -lehdessä uskotaan, että Conway viittasi kommentillaan tapaukseen, jossa kaksi Irakin kansalaista pidätettiin Bowling Greenissä vuonna 2011.

Irakilaiset tunnustivat yrittäneensä lähettää aseita ja rahaa al-Qaidalle Irakiin ja taistelleensa amerikkalaissotilaita vastaan maassa. He istuvat parhaillaan elinkautista vankeusrangaistusta.

Conway väitti haastattelussa, että Yhdysvaltain edellinen presidentti Barack Obama olisi kieltänyt Bowling Greenin tapauksen jälkeen irakilaispakolaisten maahantulon kuudeksi kuukaudeksi.

Washington Postin mukaan pidätysten jälkeen irakilaisten pakolaisten tausta todella tarkastettiin aiempaa tarkemmin ja uusi käytäntö hidasti irakilaisten oleskeluluvan saantia. Vaikka pakolaisten tulo väheni, se ei loppunut.

Some villiintyi kommenteista

Twitterissä on ehditty innostua Conwayn viittauksesta olemattomaan tapahtumaan. Bowling Green nousi hetkessä palvelun suosituimmaksi puheenaiheissa ja lukuisissa twiiteissä irvaillaan aiheesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.