Trumpin leirissä pyydetään lisärahaa virkasyytetutkinnan vastaiseen taisteluun

Valkoinen talo kertoo presidentti Donald Trumpin ja Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin välisestä puhelinkeskustelusta 1:49

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin viimekesäinen puhelinkeskustelu on nostattanut todellisen poliittisen myrskyn.

Raporttien mukaan tänään julkaistun puhelun litteroinnissa paljastuu useaan kertaan, että Trump painosti Ukrainan presidenttiä selvittämään poliittisesta kilpakumppanistaan Joe Bidenista ja hänen lähipiiristään tietoja.

– Trump ei käsikirjoituksen mukaan suoraan mainitse miljoonien jäädytettyä Yhdysvaltain sotilasapua Ukrainalle, mutta kuitenkin hyvin painokkaasti mainitsee sen. Hän painottaa kuinka paljon Yhdysvallat on Ukrainaa auttanut ja kuinka riippuvainen Ukraina on Yhdysvalloista. Trumpin mukaan eurooppalaisilla liittolaisilla ei tee mitään, toteaa MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen.

Trump on reagoinut kohuun puhumalla mm. noitavainosta.

– Hänen (Trumpin) mielestään kyseinen puhelu on ollut täydellinen. Trumpin kampanja on jo eilen illalla aloittanut suuren sähköpostikampanjan, jolla he pyytävät kannattajiltaan lisärahaa Trumpille virkasyytetutkinnan vastaiseen taisteluun.

 

Lue myös:

    Uusimmat