Mainos

Trumpin leiri myöntää plagioinnin: Anteeksi, että käytin Michelle Obaman repliikkejä Melanian puheessa

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trumpin vaimon Melanian puheesta noussut kohu on päättynyt anteeksipyyntöön. Vielä eilen Trumpin kampanjahenkilöstö kiisti plagiointisyytökset ja syytti kärkkäästi Hillary Clintonia syytöksien masinoinnista.

Trumpin kampanjaan kuuluva Meredith McIver on myöntänyt käyttäneensä Michelle Obaman repliikkejä kirjoittaessaan puhetta Donald Trumpin vaimolle Melania Trumpille. McIver on pyytänyt plagiointiaan anteeksi.

McIver sanoi, että Melania Trump pitää Michelle Obamasta ja oli lukenut McIverille joitakin otteita Obaman puheesta puhelimitse esimerkkeinä asioista, joita Trump itse halusi mainita puheessaan.

Trumpin vaimo Melania piti republikaanien puoluekokouksessa puheen, jota ylistettiin tuoreeltaan. Jälkikäteen havaittiin, että puhe jäljitteli paikoin lähes sanasta sanaan presidentti Barack Obaman  Michelle-vaimon puhetta vuodelta 2008.

1:53

– Kirjoitin Melania Trumpin sanelemat asiat ylös ja myöhemmin istutin ne puheeseen. Siitä versiosta tuli lopullinen versio. En tarkastananut, mitä Michelle Obama oli sanonut. Tämä oli virhe ja olen pahoillani kohuista, jonka olen aiheuttanut, McIver sanoi.

McIver sanoi myös, että Donald Trump oli kieltänyt häntä eroamasta sanoen, että ihmiset tekevät viattomia virheitä.

Eilen eri ääni kellossa

Aiemmin Trumpin leiri kiisti syytökset ja osoitti sormella Hillary Clintonia. 

Trumpin kampanjapäällikkö Paul Manafort kutsui syytöksiä järjettömiksi. Manafortin mukaan syytösten taustalla on Hillary Clinton.

– Tämä on taas yksi esimerkki siitä, kuinka Hillary Clinton pyrkii halventamaan ja raivaamaan tieltään naiset, jotka uhkaavat häntä. Se ei onnistu, Manafort sanoi CNN:n mukaan.

Trumpin ehdokkuus virallistetaan huomenna

2:06

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.