"Älä ole kovis. Älä ole typerä!" – Donald Trump lähetti tyyliinsä sopivan kirjeen Erdoganille

Presidentti Donald Trump paljasti, että Yhdysvalloilla on ydinaseita Turkissa – tällainen merkitys möläytyksellä on 13:59
MTV Uutiset Livessä vieraillut Yhdysvaltain asiantuntija Markku Henriksson kertoo oman näkemyksensä Trumpin ydinasemöläytyksen merkityksestä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumplähetti varoituskirjeen Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganillesamana päivänä, kun Turkki aloitti hyökkäyksensä Syyrian pohjoisosiin.

Muun muassa CNN on julkaissut lyhyen kirjeen kokonaan.Trump vakuuttelee kirjeessä turkkilaiselle kollegalleen, ettei Erdogan halua olla vastuussa tuhansien ihmisten teurastamisesta. Samalla Trump uhkaa tuhota Turkin talouden, jos sen hyökkäys menee liian pitkälle.

Näin kirje menee

Trump aloittaa tyylilleen uskollisena: "Tehdään hyvä diili!" 

Sitten hän jatkaa: "Et halua olla vastuussa tuhansien ihmisten teurastamisesta enkä minä halua tuhota Turkin taloutta – ja sen minä teen."

Trumpin mukaan hän on tehnyt kovasti töitä Turkin ongelmien ratkaisemiseksi.

"Älä tuota maailmalle pettymystä. Voit tehdä loistavan diilin", hän kirjoittaa.

Hän myös lupaa Erdoganille, että kurdien kenraali Mazloum on valmis tekemään myönnytyksiä, joita kurdit eivät ennen olisi tehneet. 

Trump lupaa, että historia katsoo Erdogania suopeasti, jos tämä saa hommat tehtyä oikein ja humaanilla tavalla. Sen sijaan, jos "hyviä asioita ei tapahdu", hänet nähdään ikuisesti paholaisena.

"Älä ole kovis. Älä ole hölmö!", hän vielä kehottaa Ergodanille. Lopuksi Trump lupaa vielä soitella hänelle myöhemmin.

Aito kirje

AFP:n mukaan Valkoinen talo on vahvistanut kirjeen aitouden uutistoimistolle.

Turkki käynnisti viime viikolla hyökkäyksen Pohjois-Syyrian kurdialueille sen jälkeen, kun Trump päätti vetää Yhdysvaltain sotilaita alueelta.

Erdoganin hurjat pakolaispuheet kuohuttavat – sisäministeri Maria Ohisalo pitää Turkin hyökkäystä erittäin vakavana 4:01
Erdoganin hurjat pakolaispuheet ovat kuohuttaneet Suomessa. 

Lue myös:

    Uusimmat