Mainos

Trumpin ex-neuvonantaja valmis todistamaan, jos saa syytesuojan – "Hänellä on tarina kerrottavanaan"

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin entinen turvallisuusneuvonantaja Michael Flynn on valmis todistamaan vaalikampanjan tutkimuksissa, jos saa syytesuojan. Asiasta kertoi Wall Street Journal. 

Lehden lähteiden mukaan Flynn ilmoitti syytesuojan vaatimuksestaan liittovaltion poliisille FBI:lle ja kongressin viranomaisille. 

– Kenraali Flynnillä todellakin on tarina kerrottavanaan, ja hän on hyvin halukas kertomaan sen, jos olosuhteet sallivat, ex-kenraaliluutnantin asianajaja kirjoitti lausunnossaan. 

Flynniä halutaan kuulla kongressin molempien kamarien tutkimuksissa, joissa on määrä selvittää, pitikö presidentti Trumpin vaalikampanja yhteyttä ennen vaaleja Venäjään. 

Flynn joutui eroamaan helmikuussa, kun kävi ilmi, että hän oli jättänyt kertomatta varapresidentti Mike Pencelle yhteydenpidostaan Venäjän Washingtonin-suurlähettilään kanssa. Yhteydenpito tapahtui siirtymäkaudella ennen kuin Flynn aloitti kansallisen turvallisuuden neuvonantajan virassa, jota hän ehti hoitaa ennätyksellisen lyhyen aikaa, vain 24 päivää. 

Demokraattipoliitikot ovat nyt kiirehtineet muistuttamaan, että Flynn sanoi viime syyskuussa tv-haastattelussa Hillary Clintonin presidentinvaalikampanjaväkeen viitaten, että "syytesuojan saaminen tarkoittaa, että olet mahdollisesti tehnyt rikoksen". 

Vaalikampanjassa Flynn auttoi armeijaa käymättömän Trumpin asemaa sotaveteraanien silmissä. Flynn toimi tiedusteluorganisaatio DIA:n johtajana vuosina 2012-2014, mutta hänet väitetysti pakotettiin tehtävästä pois radikaalia islaminuskoa koskevien näkemystensä vuoksi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.