Mainos

Myös USA:n ex-oikeusministeri kertoo varoittaneensa Valkoista taloa Flynnistä

USA:n entinen oikeusministeri Sally Yates varoitti Valkoista taloa presidentti Donald Trumpin turvallisuusneuvonantaja Michael Flynnistä.

Yates kertoi senaatin komitean kuulemisessa sanoneensa tammikuussa Valkoiselle talolle, että Flynnillä oli riski joutua Venäjän kiristämäksi. Yatesin mukaan julkisuuteen oli annettu väärää tietoa Flynnin yhteydenpidosta Venäjän suurlähettilään kanssa.

Komitean kuulemisessa Yates korosti, ettei välttämättä voi vastata kysymyksiin, jotka käsittelevät salatuiksi luokiteltuja tietoja. Yates vetosi tähän muun muassa, kun komitean puheenjohtaja Lindsey Graham kysyi, onko hänellä tietoa mahdollisista yhteyksistä Trumpin kampanjan ja Venäjän välillä.

– Vastaukseni tuohon kysymykseen vaatisi minulta salatuksi luokitellun tiedon paljastamista, Yates sanoi CNN:n mukaan.

Senaatin komitea on yksi tahoista, jotka tutkivat Trumpin presidenttikampanjan yhteyksiä Venäjään.

Kuuleminen alkoi puoli kymmeneltä Suomen aikaa. Yatesin kanssa yhtä aikaa kuultavana on kansallisen tiedustelun entinen johtaja James Clapper.

Yatesin ja Trumpin suhde riitaisa

Presidentti Barack Obaman oikeusministerinä toiminut Yates oli virkaatekevä oikeusministeri tammikuussa, kun Flynnin eroon johtanut tapahtumaketju oli käynnissä.

– Kysykää Sally Yatesilta, valan nojalla, tietääkö hän miten salattuja tietoja päätyi sanomalehtiin pian sen jälkeen, kun hän oli selittänyt asian Valkoisen talossa, Trump tviittasi tänään ennen kuulemista.

Flynn-skandaali on varjostanut Trumpin presidenttikauden alkua. Flynn joutui eroamaan helmikuussa, kun kävi lopulta ilmi, ettei hän ollut kertonut totuudenmukaisesti yhteyksistään Venäjän suurlähettilääseen.

Entisen oikeusministerin Yatesin ja Trumpin suhde on ollut torainen. Yatesin oli tarkoitus toimia virkaatekevänä oikeusministerinä siihen asti, kunnes Trump olisi saanut nimitettyä uuden ministerin. Trump kuitenkin erotti Yatesin jo etukäteen, koska tämä asettui vastustamaan Trumpin maahantulokieltoa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.