Mainos

Trumpin ex-asianajaja Cohenin erikoiset veropetokset: Jätti ilmoittamatta tulot Hermésin Birkin-luksuslaukun myynnistä ja tonttikaupoista

1:19

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen asianajaja Michael Cohen on myöntänyt syyllistyneensä vero- ja pankkipetoksiin sekä Trumpin kampanjarahoituksen väärinkäyttöön.

Katso videohaastattelu: Stormy Daniels väittää: Minua vaadittiin väkivallan uhalla vaikenemaan suhteesta Trumpiin

Cohenin veropetosten listalla on erikoisia yksityiskohtia: hän oli muun muassa jättänyt kertomatta verottajalle kymmenien tuhansien dollarien arvoisen luksuslaukun myymisestä.

Luksuslaukku ja tonttikaupat jäivät ilmoittamatta

CNN kertoo, että syyttäjän mukaan Cohen salaili useita tulonlähteitä verohallitukselta. Yksi lähteistä oli karkeasti 30 000 dollarin arvoinen Birkin-laukku, jonka Cohen oli myynyt vuonna 2015.

Ranskalaisen luksusmerkin Hermésin Birkin-laukut voivat olla arvoltaan noin 12 000 dollarista aina 300 000 dollariin riippuen siitä, mitä nahkaa laukussa on käytetty.

Laukkusalailua suurempi veronvälttely liittyi Cohenin vuonna 2014 tekemään tonttikauppaan. Myynnistä Cohen jätti ilmoittamatta 100 000 dollarin tulot.

Cohen: Trump ohjasi rikokseen

Veropetoksia surempi kohu on siinä, että Cohenin myönsi pyrkineensä Trumpin vaalikampanjan aikana hiljentää tuolloiselle presidenttiehdokkaalle haitallista uutisointia.

Cohen kertoi oikeudelle, että kahden naisen hiljaiseksi maksaminen olisi tapahtunut Trumpin pyynnöstä. Cohen kertoi maksaneensa 130 000 dollaria ja 150 000 dollari kahdelle aikuisviihdetähdelle, joilla oli väitetysti ollut suhde Trumpin kanssa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Cohenin lakimies sanoi Cohenin myöntäneen syyllisyytensä, jotta hänen perheensä voi jatkaa elämäänsä. Cohen oli valan velvoittamana vannonut Trumpin ohjanneen häntä suorittamaan rikoksen.

Lakimies esitti kysymyksen, miksi Trumpin kampanjaan liittyvät maksut ovat rikos Cohenille, mutta eivät itse Trumpille.

Cohenin oikeudenkäynti on osa erikoissyyttäjä Robert Muellerin käynnistämästä Venäjä-tutkinnasta, jota Trump on nimittänyt noitavainoksi häntä kohtaan.

Yhteensä Cohen myönsi syyllisyytensä kahdeksaan syytekohtaan.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja