Trumpin ex-asianajaja Michael Cohen haastoi presidentin organisaation oikeuteen – vaatii miljoonakorvauksia Venäjä-tutkinnan kuluista

Trumpin entinen asianajaja Michael Cohen kertoi arkaluonteisia asioita presidentin toiminnasta 2:36
Michael Cohen todisti Yhdysvaltian edustajainhuoneen valvontakomitean edessä helmikuussa.

Presidentti Donald Trumpin entinen asianajaja Michael Cohen on haastanut Trump Organizationin oikeuteen periäkseen siltä miljoonakorvauksia.

Cohenin mukaan Trumpin omistama yritysrypäs on jättänyt hänelle maksamatta miljoonien dollarien edestä oikeudenkäyntikuluja ja muita maksuja sen jälkeen kun hän suostui yhteistyöhön Venäjä-tutkinnassa.

Cohen sanoo sopineensa Trumpin organisaation kanssa sen jälkeen kun Trumpin presidentinvaalikampanja joutui tutkinnan kohteeksi, että yritysryhmä maksaa hänen oikeudenkäyntikulunsa ja muut Venäjä-tutkinnasta sekä kongressin tutkimuksista seuraavat maksut.

Trumpin organisaatio noudatti sopimusta viime toukokuuhun asti. Cohenin jättämän kanteen mukaan korvausten maksu loppui sen jälkeen kun Cohen alkoi puhua lähipiirilleen olevansa valmis tekemään yhteistyötä erikoissyyttäjä Robert Muellerin Venäjä-tutkinnassa. Yhteistyöllä Cohen pyrki lieventämään omaa rangaistustaan.

Trump on toistuvasti arvostellut Venäjä-tutkintaa ja nimittänyt sitä muun muassa "noitavainoksi". Tutkinnassa selvitetään, miten Venäjä pyrki vaikuttamaan Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin 2016 ja millaiset yhteydet Trumpin kampanjalla oli Venäjään.

Aiemmin Trumpin luottohenkilönä toiminut Cohen sai joulukuussa kolmen vuoden vankeustuomion muun muassa kongressille valehtelusta ja veronkierrosta. Rangaistuksen on määrä alkaa toukokuussa.

Viime viikolla järjestetyssä edustajainhuoneen kuulemisessa Cohen kutsui Trumpia muun muassa huijariksi ja rasistiksi. Cohenin mukaan Trump osaa olla mukava, antelias ja uskollinen, muttei ole luonnostaan mitään niistä.

Lausunnossaan Cohen sanoi toistuvasti katuvansa uskollisuuttaan presidentille ja valehtelemista Trumpin puolesta.

Lue myös:

    Uusimmat