Mainos

Trumpin asianajaja myöntää maksaneensa pornonäyttelijälle jättisumman omasta pussistaan – ei paljasta syytä

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin henkilökohtainen asianajaja Michael Cohen myöntää maksaneensa Trumpiin yhdistetylle aikuisviihdenäyttelijälle 130 000 dollaria omista rahoistaan, kertoo uutiskanava CNN. Asiasta kertoi ensimmäisenä sanomalehti The New York Times.

– Yksityisessä rahansiirrossa vuonna 2016 käytin henkilökohtaisia varojani maksaakseni 130 000 dollaria Stephanie Cliffordille, Cohen sanoi lausunnossaan eilen.

Cohenin mukaan Trumpin yrityksillä tai vaalikampanjalla ei ollut osuutta maksussa, eikä kumpikaan hyvittänyt hänelle maksua suorasti tai epäsuorasti.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Huhumylly käynnistyi viime kuussa

The Wall Street Journal kertoi tammikuussa Trumpin ja Stephanie Cliffordin, eli aikuisviihdenäyttelijä Stormy Danielsin, väitetystä suhteesta, joka tapahtui vuonna 2006. Lehti kertoi tuolloin myös Cohenin perustaneen yrityksen suorittaakseen 130 000 dollarin eli noin 105 000 euron maksun Cliffordille.

Cohenin mukaan Trump kiistää jyrkästi kaiken kanssakäymisen hänen ja Cliffordin välillä. Trump meni nykyisen vaimonsa Melanian kanssa naimisiin vuotta ennen väitettyä suhdetta Cliffordin kanssa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Tammikuussa Yhdysvaltain oikeusministeriölle ja vaalikomissiolle jätettiin valitukset siitä, että maksu Cliffordille olisi vaalirahoitusrikkomus. Cohen kiistää eilen antamassaan lausunnossa syytökset ja sanoo maksun olleen laillinen sekä kampanjaan liittymätön.

Cohen ei kuitenkaan paljastanut syytä, miksi maksu tehtiin.

– Se, että jokin asia ei ole totta, ei tarkoita, ettei se voisi aiheuttaa vahinkoa tai harmia. Puolustan aina päämiestäni Trumpia, Cohen sanoi CNN:lle.

6:18

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.