Mainos

Trumpilta evättiin pääsy Twitteriin – Obama: "Jos ei pysty hoitamaan tiliään, ei pysty pitämään huolta ydinaseiden laukaisukoodeista"

0:33

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sivalsi republikaanien presidenttiehdokas Donald Trumpia tämän menetettyä käyttöoikeutensa Twitter-tililleen.

Demokraattipuolueen presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin kampanjatilaisuudessa viikonloppuna puhunut Obama kertoi kuulleensa, että Trumpin kampanjaväki oli estänyt presidenttiehdokkaan pääsyn tämän käyttäjätilille mikroblogipalvelu Twitterissä.

Näin MTV seuraa ainutlaatuisia vaaleja:– Reaaliaikainen, hetki hetkeltä -vaaliseuranta alkaa MTV.fissä Suomen aikaa tiistaina iltapäivällä, kun äänestys alkaa Yhdysvalloissa itärannikolla.

– Tulosten odottaminen pääsee käyntiin Suomen aikaa kello 01 keskiviikkona, kun äänestys päättyy ensimmäisessä osavaltiossa.

– Jos tarpeeksi moni vaa'ankieliosavaltio kallistuu selkeästi Clintonin tai Trumpin puolelle, jokin tv-kanava voi "julistaa" lopullisen tuloksen jo ennen aamukuutta Suomen aikaa, jolloin äänestys päättyy länsirannikolla mm. Kaliforniassa.  MTV kertoo tämän reaaliajassa.

– Jos tilanne on hyvin tasaväkinen, lopullisen tuloksen selviäminen voi viipyä epämääräisen ajan. Uutistoimituksessa vierailee jo aikaisin aamulla useita asiantuntijoita selventämässä tilannetta ja analysoimassa vaalitulosta. 

– Huomenta Suomessa vaalitulosta seurataan kello 7-9. Vieraina mm. ulkoministeri Timo Soini ja presidentti Tarja Halonen.

– Ylimääräinen tunnin uutislähetys kello 9 MTV3-kanavalla ja MTV.fissä - lähetyksessä vierailee esimerkiksi pääministeri Juha Sipilä.

– Vaaliaiheet ovat esillä myös MTV Uutisten sosiaalisessa mediassa useissa suorissa lähetyksissä. MTV:n uutislähetykset kuullaan myös Radio Novan ja Radio Iskelmän taajuksilla sekä STT jakelemana useilla radiokanavilla.

– Kaikki vaaliaiheiset uutiset löytyvät täältä.

– Parin viime päivän aikana heillä on ollut niin vähän luottoa hänen itsehillintäänsä, että he vain sanoivat, että aiomme estää pääsysi Twitteriin, Obama kertoi puheessaan.

Obaman mukaan Trumpin twitter-panna kuvaa hyvin miehen sopimattomuutta Yhdysvaltain presidentin tehtäviin.

– Jos henkilö ei pysty hoitamaan Twitter-tiliään, hän ei pysty hoitamaan ydinaseiden laukaisukoodeja. Jos joku alkaa twiittailla kello kolmelta aamuyöstä, koska Saturday Night Livessä irvailtiin hänen kustannuksellaan, hän ei kykene pitämään huolta laukaisukoodeista, hän laukoi.

Saturday Night Live on yhdysvaltalainen viihdeohjelma, jossa näyttelijät ovat repineet huumoria Donald Trumpin toilailujen lisäksi myös Hillary Clintonin vaalikampanjasta.

Kampanjaväki huolestui päivityksistä

The New York Times –lehti julkaisi viikonloppuna artikkelin, jossa ruoditaan Trumpin kampanjan viimeisiä päiviä.

Artikkelissa presidenttiehdokkaan kampanjajoukkojen kerrotaan evänneen mieheltä pääsyn Twitter-tililleen, missä hän on aiemmin hyökännyt kovasanaisesti esimerkiksi muita ehdokkaita, toimittajia ja myös Saturday Night Live –ohjelmassa esiintyviä näyttelijöitä vastaan.

Lehden mukaan Trumpin vaalikampanjan sisäpiirissä uskottiin, että mikäli miehen olisi annettu jatkaa kovaäänistä messuamista Twitterissä presidenttiehdokkaan suosiota syöneiden ahdisteluepäilyjen jälkeen, hänen kampanjansa olisi ollut tuhoon tuomittu. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.