Mainos

Trumpia vastaan järjestetty protesteja Yhdysvalloissa – Seattlessa ammuskeltiin

1:06

Yhdysvalloissa tuhansia ihmisiä on kerääntynyt protestoimaan tulevaa presidenttiä Donald Trumpia vastaan useissa eri kaupungeissa.

Esimerkiksi New Yorkissa Reutersin mukaan arviolta 1 800 protestoijaa on tukkineet Fifth Avenuen Trump Tower -tornitalon edustalla. 

New Yorkissa mielenosoituksissa on otettu kiinni ainakin 30 ihmistä, kertoo NBC New York. Poliisin mukaan suurin osa kiinniotoista tehtiin häiriökäyttäytymisen takia. Poliisi on ottanut protestoijia kiinni Columbus Circlella ja Trump Towerin edustalla.  

CNN:n mukaan mielenosoituksia järjestettiin myös muun muassa Atlantassa, Austinissa, Bostonissa, Chicagossa, Denverissä, Philadelphiassa, Portlandissa, San Franciscossa ja Seattlessa.  

Seattlen poliisi taas kertoo Twitterissä tutkivansa ammuskelua, joka tapahtui Trumpia vastaan protestoineiden ihmisten lähellä. Poliisin mukaan ainakin viisi ihmistä on haavoittunut ammuskelussa. Vielä ei ole tiedossa liittyikö ammuskelu protesteihin.

New Yorkissa muun muassa ABC7 News -uutiskanavan toimittajan mukaan ihmiset ovat liimanneet Trump-hotellin seinään julisteen, jossa on piirros Trumpista ja sana viha.

NBC New Yorkin mukaan protestoijia kerääntyi keskiviikkoiltana Manhattanilla sijaitsevalle Union Squarelle yli 400. Myös toinen protestoijien ryhmä kerääntyi Manhattanilla.

Uutistoimisto AFP:n mukaan useita satoja ihmisiä kokoontui myös Valkoisen talon edustalle. Protestoijat kritisoivat iskulauseissa Trumpia muun muassa seksismistä ja rasismista.  

Kaliforniassa opiskelijat ovat taas järjestäneet mielenilmauksia kampuksilla, AFP kertoo. Lisäksi Los Angelesissa sadat teini-ikäiset ja nuoret aikuiset osoittivat mieltään kaupungintalolla huutaen iskulausetta "Ei minun presidenttini".

Oregonissa puolestaan protestoijat tukkivat liikennettä kokoontuessa mielenosoitukseen. AFP:n tietojen mukaan paikalla oli ainakin 300 ihmistä ja tiettävästi myös Yhdysvaltojen lippuja on sytytetty tuleen.

Lisäksi esimerkiksi Pennsylvaniassa yliopisto-opiskelijat marssivat Trumpia vastaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.