Trumpia perheineen vaaditaan pois Trump Organizationin johdosta – ex-presidentti aikoo osallistua oikeudenkäyntiinsä

Trumpin kannattajat uhkailevat syyttäjiä ja tuomareita – USA:n ex-oikeusministeri varoittaa seurauksista 2:32
Trumpin kannattajat uhkailevat syyttäjiä ja tuomareita – USA:n ex-oikeusministeri varoittaa seurauksista

Kanteen nostanut New Yorkin oikeuskansleri vaatii muun muassa Trumpin perheen poistamista Trump Organizationin johdosta.

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin siviilioikeudenkäynti New Yorkissa alkaa tänään maanantaina.

Trumpin syytetään liioitelleen vuosien ajan omaisuutensa arvoa pankeille ja vakuuttajille saadakseen parempia lainoja ja vakuutuksia.

Trump on kertonut aikovansa tulla paikan päälle oikeudenkäynnin ensimmäisenä päivänä.

– Menen oikeuteen huomisaamuna taistelemaan nimeni ja maineeni puolesta, Trump kirjoitti omalla Truth Social -alustallaan sunnuntaina paikallista aikaa.

Viime viikolla newyorkilaistuomari Arthur Engoron totesi jo päätöksessään Trumpin ja hänen kahden aikuisen poikansa liioitelleen Trump Organizationin hallitseman omaisuuden arvoa jopa miljardien dollarien arvosta, mikä oli suuri takaisku Trumpille alkavaa oikeudenkäyntiä ajatellen.

New Yorkin osavaltion oikeuskansleri Letitia Jamesin nostamassa siviilikanteessa vaaditaan noin 250 miljoonan dollarin seuraamusmaksua ja Trumpin perheen poistamista Trump Organizationin johdosta. Trumpille ja tämän aikuisille pojille vaaditaan myös liiketoimintakieltoa New Yorkin osavaltiossa.

Trump on useaan otteeseen torjunut esitetyt syytökset ja väittänyt, ettei ole tehnyt mitään väärää. Hän on kutsunut tummaihoista Jamesia rasistiksi ja oikeudenkäynnin tuomari Engoronia mielenvikaiseksi.

Trump voi menettää lippulaivakiinteistöjään

Tuomarin päätöksen vuoksi Trump Organizationilta peruttiin liiketoimintalupia, joiden avulla konserni on pyörittänyt toimintaa osassa New Yorkin osavaltiossa sijaitsevista kiinteistöistään.

Michiganin yliopiston yritysjuridiikan professori Will Thomas kertoi uutistoimisto AFP:lle Engoronin päätöksen saattavan olla merkittävä takaisku Trumpin mahdollisuuksille tehdä tulevaisuudessa liiketoimintaa osavaltiossa.

Trump saattaa myös menettää hallintansa jopa merkittävimpiin lippulaivakiinteistöihinsä, kuten Manhattanilla sijaitsevaan Trump Toweriin. Jamesin nostamassa kanteessa syytetään Trumpin liioitelleen kyseisessä pilvenpiirtäjässä olevan kattohuoneiston arvoa ja kokoa.

Trumpin antamien arvioiden mukaan kolmikerroksisen kattohuoneiston arvo olisi 327 miljoonaa dollaria. Jamesin mukaan yhtäkään newyorkilaisasuntoa ei ole koskaan myyty lähellekään niin korkeaan hintaan.

Lue myös:

    Uusimmat