Tuomari määräsi Ivanka Trumpin todistamaan Donald-isäänsä ja veljiään vastaan

Miksi Donald Trump nauttii suosiota syytteistä ja muusta loasta huolimatta? Risto E. J. Penttilä: "Tuee mieleen kultti" 3:56
Miksi Donald Trump nauttii suosiota syytteistä ja muusta loasta huolimatta? Risto E. J. Penttilä: "Tulee mieleen kultti"

Syyttäjät uskovat Sky Newsin mukaan Ivanka Trumpin aiemman roolin Trump-organisaatiossa varatoimitusjohtajana tekevän hänen todistuksestaan tärkeän.

Tuomari on päättänyt, että Ivanka Trumpin on todistettava siviilipetosjutussa isäänsä, veljiään ja heidän perheyritystään vastaan.

Entinen presidentti Donald Trump, hänen poikansa, Trump Organization ja eräät johtajat ovat vastakkain New Yorkin oikeusministeri Letitia Jamesin nostamassa kanteessa.

James vaatii vähintään 250 miljoonan dollarin sakkoja ja pysyvää kieltoa Trumpille, Donald Jr:lle ja Ericille johtaa yrityksiä New Yorkissa.

Syyttäjät uskovat, että hänen aiempi roolinsa Trump Organizationin varatoimitusjohtajana tekee hänen todistuksestaan tärkeän tapauksen kannalta.

Useita syytteitä

Trump on syytettynä neljässä eri rikosjutussa. Washingtonissa häntä vastaan on nostettu liittovaltiotasolla syytteet yrityksistä kumota vuoden 2020 presidentinvaalien tulos, ja oikeudenkäynnin on määrä alkaa maaliskuussa. Toukokuussa puolestaan alkaa Floridassa oikeudenkäynti liittovaltiotason jutussa, jossa Trumpia syytetään salaisten asiakirjojen luvattomasta hallussapidosta.

Lisäksi Trumpia vastaan on nostettu kahdet osavaltiotason rikossyytteet: New Yorkissa hän on syytettynä hyssyttelyrahojen maksamisesta aikuisviidenäyttelijä Stormy Danielsille vuoden 2016 presidentinvaalien alla. Georgiassa hänen syytteensä liittyvät sekaantumisesta vuoden 2020 presidentinvaalien ääntenlaskentaan.

Rikossyytteet voivat viedä Trumpin jopa vankilaan.

Lisäksi lokakuun alussa alkoi siviilioikeudenkäynti New Yorkissa. Siinä häntä syytetään omaisuutensa arvon liioittelemisesta pankeille ja vakuuttajille saadakseen parempia lainoja ja vakuuksia.

Siviilikanteessa vaaditaan noin 250 miljoonan dollarin seuraamusmaksua ja Trumpin perheen poistamista Trump Organizationin johdosta. Trumpille ja tämän aikuisille pojille vaaditaan myös liiketoimintakieltoa New Yorkin osavaltiossa.

Trumpit kiistävät syytökset jyrkästi 

Donald Trump, joka on tällä hetkellä johtava ehdokas republikaanien presidenttiehdokkaaksi vuonna 2024, on pitänyt oikeudenkäyntiä poliittisesti motivoituneena "huijauksena".

Ex-presidentin, 77, ja hänen poikiensa Donald Jr:n ja Ericin odotetaan todistavan jossain vaiheessa. 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat